“All my friends drive a low rider” – Året er 1975. Vi er i Californien, nærmere bestemt Los Angeles. Gruppen hedder War og dagens nummer hedder Low Rider.

War er, som sagt, et band fra Los Angeles, hvilket man også godt kan høre på deres lyd. Musikken og stilen er laid back og L.A. funky, så det er nok mere funk end soul, men jeg synes stadig at den hører til her på bloggen.

Første gang jeg hørte nummeret, var i filmen Gone in 60 seconds. – En klassisk scene som kan ses lige her:

Nummeret er en klassiker, og det er blevet brugt i en masse film, og der er blevet lavet et utal af covernumre af den, blandt andet af Korn og Barry White, og det er blevet samplet af grupper som Beastie Boys og The Offspring.

Nummeret handler egentlig bare om, som titlen antyder, low riders – altså biler der er sænket mest muligt og har fået tilføjet hydralik og generelt bare liret godt op. Denne stil ses særligt i LA, så det må have være oplagt af War, at lave et nummer om denne kultur.
Det er super funky, og man kan ikke undgå at sidde og rocke med til nummret. Det fanger stilen fra lowriderkulturen rigtig godt, så der er ikke noget at sige til, at det er blevet en klassiker.

Enjoy 🙂