Hep! Så er det endnu engang blevet søndag, så her kommer ugens Soul Sunday indlæg 🙂

I dag hopper vi frem til noget lidt mere moderne soul. Helt præcist skal vi tilbage til 2002.

Kunstneren hedder Cody ChesnuTT, og han er vel hvad man kan betegne som en soveværelses musiker. Hans debutalbum (og pt. det eneste) “The Headphone Masterpiece” er nemlig indspillet i hans soveværelse på en gammeldags fire spors båndoptager. Hvilket giver lyden på pladen en meget oldschool og upoleret lyd. Derudover, så blander han generøst flere genrer som rock, blues, hiphop, funk og soul, hvilket også giver hans musik en rigtig lækker lyd.
Det er et dobbeltalbum hvilket også vil sige at der er en del skrammel, og meget korte numre på, men generelt er der rigtig mange fede tracks, og det er klart en plade jeg kan anbefale 🙂

Nummeret som jeg har valgt at fremhæve i dag, er et nummer som der sikkert er en del der kender i den såkaldte “version 2.0” Den kan ses lige nedenunder 🙂

The Roots opdagede nemlig Cody ChesnuTTs lille perle af et nummer, der hedder “The Seed” og de besluttede sig at genindspille tracket et år efter originalen udkom. Så de inviterede Cody med i studiet, hvor han indspillede omkvædet og guitaren, og the Roots tilføjede så lidt rap og lidt af deres magiske touch, der gør deres musik så fantastisk. Og BUM! så har man lige pludselig et hit der blandt andet endte som #2 på den danske single hitliste i marts ’03.

Den super funky original version kan du høre lige her: