Otis Redding var én af de største kunstnere indenfor soulgenren og der er mange der kalder ham for The King of Soul.
Desværre døde han allerede som 26 årig i et tragisk flystyrt i 1967.

På trods af at han kun var aktiv som kunstner i perioden 1960-1967, nåede han, at udgive 6 albums og han fik en stor stak hits. Men det var hans sidst skrevne nummer der skulle vise sig, at blive hans største hit, hvilket han desværre aldrig selv fik lov til at opleve.

Nummeret som vi skal høre i dag, udkom nemlig en måned efter hans død – altså i januar 1968 og det blev det førte posthume nummer til at gå #1 på en amerikansk hitliste.

Nummeret hedder “(Sittin’ On) The Dock of the Bay” og Otis skrev det mens han var på tour i San Francisco, og teksten kom til ham da han sad på kajen og så på de både der sejlede ind og ud af havnen. Det blev indspillet 3 dage før han døde.

Det er et meget smukt, melankolsk og stemningsfuldt nummer og helt sikkert en udødelig klassiker fra én af de helt store.

Bonusinfo: Den fløjten man hører til sidst er faktisk fordi Otis ikke havde skrevet sangen færdig endnu, så han fyldte verset ud med fløjten i stedet, men da han desværre døde, blev sangen aldrig færdig og den blev udgivet som den var.