Hej alle sammen og godt nytår!
Håber at i er kommet godt ind i det.

Som i nok kan se, har bloggen fået et nyt udseende, da jeg synes at den trængte til det. Håber i synes om det.

Nå.. Så blev det årets første søndag, og det betyder naturligvis en helt ny omgang Soul Sunday!
I dag har jeg tænkt mig at hive fat i én af de helt store. Nemlig, den nu afdøde, Isaac Hayes.
Han er en legende inden for soul genren, og har udgivet mere end 20 albums og vundet en håndfuld amerikanske grammys.

Han startede som sangskriver og producer på pladeselskabet Stax, hvor han skrev blandt andet “soul man” som jeg tidligere har skrevet om.

Han blev så senere også udøvende artist, og i 1967 udkom så hans første plade. Den blev dog ikke nogen stor succes, og det var først da han i 1969 udgav “Hot Buttered Soul” at han fik sit kommercielle gennembrud.

Der er faktisk kun fire skæringer på den LP, men alligevel løber hele albummet op på omkring 45 minutter, da det er nogle utrolig lange numre (noget som skulle vise sig at blive en af hans varemærker) Det nummer som vi skal høre i dag, er fra denne plade, og det hedder “Walk On By”
Det er skrevet af Burt Bacharac, og der er lavet rigtig mange covernumre af det, men Isaac Hayes er en af dem der har gjort det bedst.

Lyt og kig lige her – Det er i øvrigt i en super funky live version fra 2005

Isaac Hayes døde desværre alt for tidligt i 2008, af et hjertestop.
Ud over bl.a. dette nummer, er han også kendt for soundtracket til 1971 filmen “Shaft” som han vandt en Oscar for, for bedste originale soundtrack.
Han blev også kendt for en helt ny generation, da han i 1999 startede med at lægge stemme til den syngende kok, Chef fra kulttegneserien South Park.