Denne søndag, har jeg valgt at tage fat i én af de store legender inden for amerikansk soul, netop Teddy Pendergrass.

Teddy Pendergrass blev født i 1950 i den amerikanske by Philadelphia, og ligesom så mange andre i de amerikanske ghettoer, er han vokset op uden en far, da han valgte at forlade den lille familie, da Teddy var ganske ung.

Han fandt hurtigt ud af, at han skulle være noget inden for musikken, og begyndte at synge gospel rundt omkring de lokale kirker, samtidlig med at han lærte at spille på trommer.
Senere kom han med som trommeslager i bandet The Caddilacs.
Sidst i 60’erne slog The Cadillacs sig så sammen med gruppen Harold Melvin & the Blue Notes, hvor Teddy Pendergrass fik jobbet som forsanger. Dette skulle vise sig, at være en succes, da gruppen fik en del solide hits, og udgav to albums, der begge gik guld i USA.

Teddy fandt dog ud af, at hans eget talent rækkede ud over gruppens, og i 1976 besluttede han sig for at gå solo.
Det skulle vise sig, at være det rigtige valg, og fra 1977 til 1997 udgav han 13 albums, hvorfra 7 af dem enten er gået guld eller platin.

Det nummer som jeg har valgt, at fremhæve, er faktisk lidt nyere end mange af de numre jeg har fremhævet. Det er nemlig fra 1980, fra albummet TP, der er hans 4. album.

Nummeret hedder “Love T.K.O.” og det er et virkelig smukt og sjælfuldt nummer der, sjovt nok, handler om det der kærlighed, der kan være så svært 🙂