En legende inden for amerikansk westcoast rap er desværre ikke blandt os længere.
Nate Dogg har været syg siden 2007 hvor han fik et hjerteslag. Han fik endnu et i 2008 og det kom han sig desværre aldrig over.
Han døde i går tirsdag og blev kun 41 år.
Jeg har længe håbet på, at han ville blive frisk igen, så han kunne vende tilbage til musikscenen, men dette skete desværre aldrig.

Han havde en helt unik stemme, og der er ingen tvivl om, at han har løftet mange numre op til et højere niveau, med sin melodiske og bløde stemme. Hvis man ville have et sikkert hit, var der ikke andet at gøre, end at ringe til Nate og få ham til at synge hooket, så var man et godt stykke af vejen mod et hit.
Som Westside Connection sagde det på “Gangsta Nation: “It must be a single when Nate Dogg is singing on it”

Nate Dogg har været med på over 40 singlehits med blandt andet Dr. Dre, Snoop Dogg, Warren G, Westside Connection, 50 Cent, Ludacris og Eminem.
Han vil helt sikkert blive savnet, og han vil blive husket som en meget vigtig del af den amerikanske westcoast hiphop, og jeg vil huske han som en fanstastisk sanger der har givet mig umådeligt mange rapklassikere som jeg virkelig elsker!

Det er virkelig svært, at fremhæve nogle tracks frem for andre, men her er et par af mine absolutte Nate Dogg favoritter:

Mos Def, Pharaoahe Monch & Nate Dogg – Oh No (2000)

Westside Connection ft. Nate Dogg – Gangsta Nation (2003)

Nate Dogg – I Got Love (2001)

The Game ft. Nate Dogg – Where I’m From (2005)

Snoop Dogg ft. Nate Dogg – Ain’t No Fun (If the Homies Can’t Have None) (1993)

og selvfølgelig slutter vi af med den her:

Warren G ft. Nate Dogg – Regulate (1994)

Nate Dogg R.I.P.