Så er det, efter en lille uges pause, endnu engang tid til et nyt Soul Sunday indlæg.

William Bell er en amerikansk soul sanger fra Memphis, Tennessee i USA.
Han begyndte at lave musik i slutningen af 50’erne og i starten af 60’erne blev han signet til pladeselskabet, Stax (hvor blandt andet
Isaac Hayes, Wilson Pickett, Otis Redding og Booker T. & the MGs også var)

Her nåede han faktisk, at udgive 7 singler der ikke kom på hitlisterne, men hans pladeselskab troede på ham, så hans første hit kom endelig i 1966. Derefter fik han en håndfuld hits mere. Blandt andet det nummer som du skal høre i dag.

Det drejer sig om nummet “I Forgot To Be Your Lover” fra 1968.
Temaet er endnu engang den svære kærlighed, og William Bell synger her om, at han måske ikke har været den bedste mand for sin dame, og at han vil gøre alt hvad han kan, for at gøre det godt igen.
Nummeret er meget laid back, og jeg er specielt vild med introen. Det er jeg ikke den eneste der er, og derfor er netop denne, blevet samplet et utal af gange af både amerikanske, franske og danske kunstnere.
Specielt Dilated Peoples’ version er helt fantastisk. Samplingen sidder lige i skabet og det er så blandet op med fede cuts og rap – det bliver ikke meget mere hiphop end dette 🙂

Dilated Peoples – Worst Comes To Worst
Ludacris – Growing pains
Joe True – Hot Affære
Jaheim – Put that Woman First
Arsenik – Regarde le Monde

Disse fem forskellige tracks viser rigtig fint, hvordan de forskellige producere hver især bruger samplingen til at skabe deres eget nummer.

Billy Idol lavede også en ny version af nummeret tilbage i 1986 i samarbejde med William Bell, hvilket blev et stort hit for ham. Dette nummer er dog bestemt ikke min kop te!

Billy Idol – To Be A Lover

Og til sidst kommer så originalen: