Så er 2011 ved at lakke mod enden og det er endnu engang blevet tid til at samle op på hvad jeg rykket mest på i det forgangne år.
Så i løbet af de næste dage vil der komme et par indlæg der indeholder mine musikalske favoritter fra 2011.

Her kommer min top 10 over de bedste danske rap numre for 2011.

10. Suspekt – Elektra
Suspekts fjerde album var lidt af en fuser i min bog, men der var dog en lille håndfuld af gode tracks, og her står titelnummeret som det bedste.
Det er dystert, mørkt og fandens ondt og det er netop der, at Suspekt lyder allerbedst.

9. Kasper Spez – Så Fint
Efter et godt stykke tid hvor Spez var forsvundet fra den danske rapscene, dukker han så endelig op igen med dette fantastiske “comeback” track. Punchlines og lækkert tilbagelænet flow pryder nummeret hvor Spez forsikrer sine lyttere om at det går så fint, så fint, så fint.

8. Specktors – BOSS
Et fantastisk dumt track fra drengene i Specktors. Old school trommemaskiner og et helt genialt sample fra “Han får for lidt” af Østkyst Hustlers gør dette track til af mine favoritter fra 2011.

7. Pato Siebenhaar – Fladt Land ft. Dani Toma
I sommers droppede Pato den første smagsprøve på hvordan hans kommende dansksprogede album kommer til at lyde. De tre numre som der indtil videre er droppet, lyder alle sammen virkelig fede, så jeg er spændt på at høre det færdige album.
Nummeret her er et billede på danskheden anno 2011. Det er laidback, rammende og dansk på den bedste måde.

6. Knox – Ik’ Igen
Knox har altid rappet på engelsk, og han har aldrig rigtig sagt mig det helt store. Så begyndte han at rappe på dansk, og så skal jeg love for at tingene ændrede sig. Med sine dybt personlige tekster har jeg fået et helt nyt syn på den tidligere Funk Flush rapper, og jeg glæder mig til at høre mere fra ham.

5. Pede B – Løb Mens Du Kan
Pede B har haft et fantastisk 2011. Han bliver simpelthen bare bedre og bedre med årene, og hans EP “Skarpe Skud kap. 3” havde fire rigtig solide tracks på.
“Løb Mens Du Kan” er én af Pede B’s bedste numre. Et yderst kompetent beat af Femmar danner grundlaget for Pedes tekst hvor sårbarhed og usikkerhed er nøgleordene.

4. Jonny Hefty & Jøden – Gamle Dreng
2011 bød på rigtig mange rappere der blottede deres følelser og udstillede deres sårbarhed, men der var også nogle gamle drenge der formåede at levere en banger af dimensioner.
“Gamle Dreng” er det første udspil fra Hefty og Jødens fælles album, der (måske) udkommer til næste år.
Hylende morsom tekst og en super sjov video gør dette track til én af de bedste i år.

3. Trepac – Jeres Søn
Trepac fra M-Cnatet har leveret ét af årets mest helstøbte albums med en perlerække af numre der blotter rapperen fuldstændig. Dette nummer er et af mine favoritter på grund af Trepacs tighte flow og den rammende tekst.

2. Per Vers – Englefjæs
Over et fantastisk banging beat fra DJ Large, der gør det meget svært, ikke at nikke med nakken, erklærer Per V sin kærlighed til sin eneste ene. Teksten oser af positivitet og kærlighed og det er en fornøjelse at høre en rapper erklære sin kærlighed til én kvinde i stedet for den sædvanlige snak om bitches n’ hoes.

1. Malk de Koijn – En Gang
“En Gang” står som det ypperste nummer i 2011.
Alt her går op i en højere enhed: beat, samplingen af “Wichita Lineman” stemingen og teksten.
Det er rap som kun Malk de Koijn kan lave det og det er fandeme smukt!