Pede B er en af de mest omtalte kunstnere her på bloggen og det er ikke uden grund. Han er uden tvivl en af de mest interessante rappere og hans konstante udvikling er så vild at opleve.
Hans lyriske og tekniske evner bliver bedre for hver udgivelse han smider på gaden og med den fart som han dropper udgivelser for tiden, formår han at holde et imponerende højt niveau.

Det er også tilfældet på den nyeste EP Vi ❤ Alberte, der byder på otte helt nye skæringer. Igen er det DJ Noize der står for musikken, der denne gang tager udgangspunkt i sangerinden Alberte Windings bagkatalog. Noize leverer nogle af sine bedste produktioner på den her udgivelse. Især er numrene “Hvordan”, “Hvad vi skulle nå” og “Søvnløs” fantastisk eksekveret og hele pladen viser hvordan han mestrer et bred palette af musikalske genrer fra reaggevibes  på “Du tør ik'” over en lidt hårdere grime-inspireret lyd på “Det min ven.”

Overordnet set er numrene dog af den jazzede skuffe, hvilket klæder Pede rigtig godt. Teksterne handler om alt fra tøffelhelte, søvnproblemer og fulde venner. Der reflekteres og Pede viser sig endnu engang som en sublim historiefortæller, hvilket især er meget tydeligt på nummeret “Væk Herfra,” der nok er én af hans mest personlige numre nogensinde.

Hans levering er virkelig solid og flowet kan man heller ikke sætte en finger på. Der bliver leget med artikuleringer, grime-inspireret flow og leveringen varierer fra afslappet til aggressiv. Alt sammen er med til at skabe masser af variation.

Der er også blevet plads til en god håndfuld gæster på EP’en: Klumben, Nixen, FordærvBerg, LuxXx, Livid, Koldfront og naturligvis er der også blevet plads til pladens omdrejningspunkt, så Alberte er også med på et par af numrene. Jeg har især optur over unge Nixen, der som sædvanlig leverer et fedt vers og det er altid dope, at høre ham og Pede sammen, så lad os håbe at det ikke er sidste gang de to laver noget sammen.

Én ting som jeg dog syntes har været et problem på Pedes albumudgivelser, har været at der har været for mange mere eller mindre ligegyldige numre. Så her viser EP formatet med de Otte numre og en spilletid på lidt over en halv time at være helt perfekt, da han formår at holde sig skarp og relevant igennem hele pladens længde, hvilket gør at man uden problemer kan høre den fra ende til anden, uden at komme til at kede sig.

EP’en er desuden ganske gratis og kan hentes på pede-b.dk hvilket du bestemt ikke bør snyde dig selv for!

Hvis du endnu ikke er helt overbevist, så lyt til “Hvordan” lige nedenunder.