Den uge rapper Kidd, der for nogle år siden væltede hele den danske musikbranche, sammen med resten af Cheff-crewet, havde fået den hårde opgave at åbne lørdagens Vanguard Festival allerede kl. 12.00. 
Han vidste dog godt at dette var en svær opgave og han var klart var dagens mest kontroversielle booking, da hans musik ikke ligefrem rammer ned i resten af den retrospektive hiphop der var kendetegnet for størstedelen af lørdagens program. Det var også tydeligt at se blandt crowden, der ikke talte meget mere end en håndfuld mennesker. Det var dog “mere end de fire som jeg havde forventet” sagde Kidd grinene fra scenen.

Kidd gik dog til opgaven med højt humør, positiv indstilling og en god mængde ironisk distance. Rapperen kom godt rundt i diskografien, men det virkede ikke rigtig til at det var noget der rørte den fremmødte publikumsskare. Ikke engang “Ik Lavet Penge”, der vel nok er hans største hit, kunne få folk op i gear.
Men ikke alt var skidt. Kidd havde fornøjelsen af at være omringet af et yderst kompetent liveband, bestående af dygtige folk som StunnGunn (Fra dancehall-duoen EaggerStunn) på trommer, Abdullah S på knapperne og Temu på talkbox. De var med til at give nogle lidt mere funky og livevenlige versioner af Kidds musik, og det pyntede bestemt på helhedsindtrykket.

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at jeg ikke finder Kidds musik interssant på nogen som helst måde, men jeg kunne have tilgivet det, hvis han i det mindste fik de mennesker med, som rent faktisk gider at høre hans musik. Det var bare ikke tilfældet, så jeg må desværre vurdere at det her var en fejlbooking og lidt for tidligt på dagen, til at Kidds uptempo festmusik var noget som publikum på Vanguard var klar til at høre.

 

1