Efter en ganske lunken koncert med Kidd, var det blevet tid til én af de koncerter som jeg glædede mig mest til.
R.A. the Rugged Man er en legendarisk rapper i min bog. Han er blevet blåstemplet af ingen ringere end The Notorious B.I.G., kendt, han er kendt for at være totalt ustyrlig, både på scenen, i studiet og generelt være ret utilregnelig. Det skulle også vise sig, at Rugged Man show blev kaotisk, men på den allerbedste måde man overhovedet kan forestille sig.

Rapperen har tilsyneladende en ganske solid fanbase i Danmark, og da koncerten gik i gang, var pladsen foran scenen fyldt pænt op. Nu var publikum klar til at gå amok.
Fra det øjeblik Rugged Man trådte ind på scenen til tonerne af Michael Jacksons “Little Susie” (der danner baggrund for beatet fra Rugged Mans nummer “Lessongs”), havde han publikum i sin hule hånd. Kort inde i koncerten proklamerede rapperen, at han ville skabe den eksakt modsatte energi af The Roots, og kommanderede publikum til at smadre alt, hvorefter publikum naturligvis gik amok.
Der var ingen tvivl om at kaos var temaet for eftermiddagens koncert. R.A. fik revet et kamera ud af hånden på en stakkels kameramand der filmede showet fra scenen, hvorefter Rugged Man træk ham rundt, indtil han til sidst gav ham kameraet tilbage.
Senere i showet, spurgte han om der var nogen breakdancere blandt publikum, men det kom der dog ikke den store respons på, så i stedet spottede rapperen en velpolstret fyr i bar overkrop, kaldte ham for Brian Nielsen (Rugged Man er stor fan af boksning) og bad derefter den temmeligt berusede fyr om at komme op på scenen, hvilket han gjorde i en fart, og så stod den på fællesdans mellem det umage par.

Alle disse ting kunne lyde som et gimmick for at skjule mangel på talent eller manglen på gode numre, men det var bestemt ikke tilfældet her.
De halsbrækkkende flows der ligger så tight på plade, lå millimeterpræcist og var med til at sætte en fed streg under, hvor formidabel en liverapper, Rugged Man er.
Han kom rigtig godt rundt i sit efterhånden brede udvalg af numre. Derfor fik den hiphop-hungrende crowd, undergrundsklassikere som “Every Record Label Suck Dick” og “Stanley Kubrick” over til numre fra sine to soloalbum som “The Definiton of a Rap Flow”, “Lessons”, “Casanova” og “The People’s Champ”. Der blev naturligvis også plads til mesterværket “Uncommon Valor” fra Jedi Mind Tricks, hvor Rugged Man levererer et af de aller vildeste flows der er hørt i rap, samtidig med at han fortæller den tragiske historie om sin fars oplevelser under Vietnamkrigen
Alle numrene blev sendt ud over højtalerne af vores egen DJ Noize, der har været venner med Rugged Man i over 10 år, så derfor var det et oplagt og fedt syn, at se de to på scenen sammen. Udover DJ Noize, var Rugged Man også backet op af den danske rapper J-Spliff, der dog primært fugerede som hype man og bidrog ikke med det store under showet.

Hen mod slutningen af koncerten, hoppede Rugged Man ned på plænen blandt publikum, hvor han gav et enkelt nummer, der fik folk til at hive deres smartphones frem, så de kunne fange et closeup af den vanvittige rapper. Koncerten blev rundet af med en af mine favoritnumre fra den nye plade, nemlig “Holla-Loo-Yuh”, der med til bragende og storladne beat kombineret med R.A.s vanvittige flow, satte et kæmpestort punktum på en koncert med en rapper der tydeligvis besidder så meget energi og elsker at optræde på sin helt egen provokerende måde.

5