”Er i klar på noget politisk hiphop?” Den velmenende konferencier måtte sande at de politisk bevidste var i undertal, mens flertallet så The Coup, som en god mulighed for at hente bajere og komme på toilettet før publikumsfavoritterne Meth & Red skulle spille. På trods af de hårde odds, fik den Californiske gruppe i løbet af koncerten samlet en dedikeret skare foran scenen, med en energi og et bagkatalog hvis kvalitet rent faktisk oversteg den opmærksomhed som publikum gav gruppen. 
Under koncerten kom de godt rundt i deres over 20 år lange bagkatalog og de naturlige højdepunkter kom i form af numrene “My Favorite Mutiny” (der desværre ikke bød på den ellers oplagte gæsteoptræden fra Black Thought fra the Roots) og “5 Million Ways to Kill a C.E.O.”

Udover frontmanden Boots Riley, fik sangerinden Silk-E vist sig som værende en habil rapper, mens resten af holdet viste god arbejdsmoral og spillede som om pladsen var fyldt med hengivne fans. 

The Coups lyd, ligger ret tæt op ad The Roots’, så man skulle måske tro, at det var lige til højrebenet, men med et så pakket program som det er tilfældet på Vanguard, skal man virkelig vælge hvilke koncerter man vil investere sin tid i, hvis man også skal have tid til at alt det der ikke foregår på scenerne. Selvom det var en ganske fin koncert, så savnede man dog lige det, der skulle tage koncerten til det næste niveau. Om det så skyldes publikum eller bandet, skal jeg ikke kunne sige, men jeg tænker at det var en god blanding af begge.
På trods af det, havde The Coup en imponerende energi og det er altid en fornøjelse at høre hiphop når det bliver leveret af et liveband fremfor af en DJ. 

 

3