Selvom The Roots var aftenens hovednavn, så var der uden tvivl mange der var kommet for at høre The Pharcyde. Gruppen der står bag én af de mest anerkendte alternative hiphopudgivelser i 90’erne “Bizarre Ride II: the Pharcyde”. Der er dog sket meget for gruppen siden debuten i 1992 og interne stridigheder har gjort at gruppen nu ikke længere turnerer sammen, men i stedet optræder som to separate instanser. Den “fede” version bestående af Fatlib og Tre hardson, og så den “lidt mindre fede” version som gæstede Søndermarken, bestående af Imani og Bootie Brown. 

Selvom det ok var de to rappere som publikum mindst havde lyst til at se, så gjorde de to rappere gjorde det dog rigtig godt. De havde super meget overskud, god energi og de var klar på at give publikum alle klassikerne, uden så meget pjat. Der blev lagt ud med den (stadig) herlige “Ya Mama” og efter en lang opbygning kom “Oh Shit”. Vi fik også “Pack Da Pipe” der udviklede sig ud fra Luniz’ klassiker “I Got 5 On It”. Vi fik naturligvis også “Passing Me By” og da det chillede beat der danner rammen om deres vel nok største hit “Runnin’” lød over Søndermarken, var de fleste hiphophoveder i ekstase.
Det var tydeligt, at der var lagt vægt på de to første album, men der var også plads til enkelte afstikkere, som for eksempel Gorillaz’ “Dirty Harry” der bliver gæstet af Bootie Brown. 

På trods af at jeg aldrig rigtig har dyrket The Pharcyde, så synes jeg faktisk, at det var en rigtig god koncert. De havde en god energi på scenen og der var tale om en yderst chillet og laid back affære med The Pharcydes tilbagelænede tilgang til westcoast hiphop, der sørgede for super god stemning blandt dem der var troppet op for at høre deres halvfemserhelte. 

4