Tilbage i oktober var jeg til en af de bedste koncerter jeg længe har været til. Scenen var lille VEGA på Vesterbro. En forholdsvis lille scene, som uden tvivl er den slags som Benal gør sig allerbedst på.

Koncerten fungerede som en optakt til duoens debutalbum “Nu”, som ingen helt vidste hvornår udkom. Nogen sagde “det kommer om et par dage” og vi andre håbede det var sandt. Især efter koncertens afslutning, hvor det stod yderst klart, at man virkelig havde noget at se frem til. De nye numre fra “Nu” var af den højeste kaliber man havde hørt fra Benal, og det siger ikke så lidt, når man ser tilbage på de tre EP’er de indtil videre havde udgivet.

Efter koncerten blev der dog stille omkring duoen, og jeg har været mere end usandsynligt utålmodig omkring releasedagen for albummet.

Indtil nu, for i dag er der blevet løftet sløret for første single samt en releasedato for albummet.
Singlen hedder “Badesalt” og kan høres nederst i indlægget. Har man fulgt Benal fra før deres første EP, vil man højst sandsynligt kendkende flere elementer fra nummeret “Elvis”, der er blevet genbrugt på det nye nummer. Om nummeret er er lige så sindsygt som badesalt? Det er der vist ikke nogen tvivl om!

Albummet udkommer den 29. januar og indeholder 14 helt nye skæringer der tager os dybere ned i Benals facinerende univers af voksen elektronisk hiphop.
Denne gang får man desuden den udsøgte fornøjelse af at opleve en håndfuld gæster, der blandt andet tæller Suspekt, Loke Deph, Semphis og Nixen.

Så er der kun tilbage at vente på at nu bliver den 29. januar, så man endelig kan høre albummet i sin fulde længde.

Albummet kan desuden forudbestilles hos Run For Cover.