Binær

For et par dage siden blev det annonceret, at to af landets bedste rappere: Trepac og Mund De Carlo har slået sig sammen, til hvad man må betegne som en superduo. Under gruppenavnet Binær, udgiver de albummet “Umage”, der udkommer den 12. november på Echo Out.

Efter at have gæstet hinandens udgivelser og turneret sammen i flere omgange, besluttede de to venner at tage samarbejdet til næste niveau og lave et fælles album. Duoen beskriver sig selv som beskidt og groovy boombap og tekster med teknisk finesse og tanker om tilværelsen. Om samarbejdet udtaler de:

”Igennem en længere årrække har vi arbejdet sammen i forbindelse med vores soloplader og koncertopsætninger, og det har fungeret så godt, at vi i foråret 2015 begyndte at snakke om at lave en plade sammen. Det er et projekt, der først og fremmest er drevet af lyst og gensidig respekt, og selvom vi er meget forskellige som rappere, har vi det samme klare fokus på det tekniske og sproglige indhold. Når man laver et projekt med én, man er stor fan af, presser man sig selv til det absolut maksimale, og det føler vi er kommet til udtryk på ’Umage’. 

Er man ligeså stor fan af disse to rappere som jeg er, kan man roligt begynde at se frem til det kommende album. Og hvis man ikke allerede nu, er ved at koge over af spænding, så er jeg overbevist om at førstesinglen “Nakkesved”, der netop har fået premiere, vil gøre det.

Over en banger af et beat fra Architech med scratch leveret af Def Star Audio Emperor dropper de to rappere et nummer, der med garanti vil tilfredse de fleste boombap-tilhængere.

Den 12. november er der i øvrigt releasekoncert på Spillestedet Stengade på Nørrebro, hvor de to MC’s for første gang kan opleves på scenen sammen som Binær.

Duoen kan følges på Facebook og det nye album kan forudbestilles hos Run For Cover.
Nummeret kan streames/downloades her og videoen kan ses og høres lige her.