Balthasar_header1

Foto: Tobias Jørgensen

Sidste gang vi så en udgivelse fra den Struglaz-baserede rapper Balthasar, var i 2010 på EP’en “Produktet”. Siden da har der været forholdsvis stille på musikfronten, og det er primært i Rap Slam Battles, at han har gjort sig bemærket. Han tog den eftertragtede Champ-titel i 2013 og forsvarede den med succes, igen i 2016.

Nu er rapperen så endelig klar til at udgive sit debutalbum, der har fået titlen “Dysfunktion og Klarsyn”. Om det nye album udtaler Balthasar:

“Dysfunktion og klarsyn” har været en erkendelsesrejse, lige så meget som det har været et musik-projekt. I løbet af de seneste år har albummet været “færdigt” fire-fem gange, men for hver gang det har skiftet form, er det gået mere og mere i én retning og i ét med den overordnede tematik – den personlige fortælling om psykisk sygdom og sorg. “Dysfunktion og klarsyn” er et selvportræt, der tager udgangspunkt i perioden 2010-2017, hvor frustration førte til stress, som første til misbrug, som førte til angst og slutteligt udmundede sig i en dyb depression. Jeg har forsøgt at beskrive alt hvad jeg har følt og gennemgået med størst mulig ærlighed og i et sprog, hvor pointerne bliver pakket ud og ikke ind”.

Der er altså tale om en dybt personlig plade, og det fornemmer man hurtigt på førstesinglen “Misbrug”, der kredser omkring en svigtende far, alkoholmisbrug og angst. Det er stærke sager, og den barske baggrund har skabt et stærkt og hudløst ærligt nummer, hvor Balthasar åbner en smule op for hvad han har gennemgået siden 2010. Jeg har smuglyttet lidt til resten af pladen og hvis man finder det her nummer interessant, så kan man allerede nu begynde at glæde sig til albummet, der kredser om svigt, depression og det at miste.

Nummeret er produceret af Milad Genius, der også står for størstedelen af produktionerne på den kommende plade, der er ude den 17. april. Pladen bliver udgivet af Struglaz i samarbejde med Run For Cover, og udkommer både digitalt og på vinyl.

Lyt til den første single herunder og albummet kan allerede nu forudbestilles hos Run For Cover.