Der er en del hiphopnyheder der har hobet sig op, så derfor kommer der lige en gang blandende ting, som jeg synes er værd at tjekke ud.

 

L.O.C. udgiver nyt album

I forbindelse med at L.O.C., sidste år udgav sit greatest hits album, opstod der ny musik i studiet, der var tættere på den gamle lyd end hvad man ellers har været vant til at høre fra ham. I dag har han så annonceret sit kommende album, der har fået titlen “Dominologi XV Veteran”. På sin Facebook-side udtaler han følgende:

“Der var noget amputeret over kun at skulle lave tre nye tracks til “Anno XV”-albummet. Man ved som regel først hvad der “gør” en plade, når man er ved at lave femtende og sidste track. Det er sikkert noget andet for dem der udelukkende har fokus på at lave singler. Men jeg holder nu engang mest af at lave albums… Da jeg var i gang med de tre nye tracks til “Anno XV”, og da det sidste år var præcis 15 år siden “Dominologi” udkom, endte jeg i processen med at lave et helt album under arbejdstitlen “Dominologi XV Veteran”. Det er lavet efter alle westcoast-kunstens regler, og derfor så dyppet i samples at det ville resultere i en mindre storm af sagsanlæg at udgive det. Men da jeg hader bare at lade musikken ligge i skuffen, skal I selvfølgeligt ikke snydes!”

Det lyder bestemt som et interessant projekt, der nok mere er noget for dem, der dyrkede den gamle L.O.C. De to første numre kan høres herunder.

 

Binær & Kejser A udgiver nyt nummer fra landevejen

I forbindelse med Binærs landsdækkende tour har de lavet et nyt nummer, i samarbejde med Kejser A, der har fungeret som opvarmning. Touren er blevet dokumenteret i en ny musikvideo, bestående af materiale der er filmet på touren. De tre rapperes ambition med nummeret og videoen er at kunne afspejle den stemning, de har oplevet i de 13 byer, som tourbussen er trillet forbi på Umage Tour.

”Nummeret er lavet med udgangspunkt i den stemning, det har gennemsyret Umage Tour, hvor der har været god energi fra publikum, en masse smil, øl og ciphers med lokale rappere! Vi har været så heldige, at der på de fleste stop på vores tour har været lokale dedikerede fotografer, der har været klar på at filme os både på og bagved scenen. Videoen er stykket sammen af en masse brudstykker fra disse fotografer, blandet med materiale vi selv har optaget undervejs”.

Xeren er i øvrigt manden bag nummeret , der også havde en stor andel i Binærs album ’Umage’, som han blandt andet er executive producer på. Vil man høre ’Hjulene på bussen’ live, kan det opleves på Lille Vega nu på lørdag den 18. marts, hvor Binær og Kejser A holder deres store tour-finale. Jeg rammer i hvert fald koncerten, og glæder mig rigtig meget til at opleve det umage par live.

 

Lars Virkli annoncerer debutalbum

Der er endnu en Echo Out nyhed til os. Fredag d. 5. maj 2017 udgiver Lars Virkli sit første fuldlængde album i skikkelse af den 12 numre lange fortælling “Gennemrejse” . Albummet skulle efter sigende være en historie om at være et sted, rejse ud og så vende hjem igen. Samtidig er det også 12 individuelle beretninger fra drømme, opdagelser og rejser – i verden, men også gennem livet. Lars har arbejdet og skrevet på albummet i de seneste fem år, og teksterne er bygget op omkring brudstykker fra et lille sort notathæfte, der har boet i inderlommen før, under og efter rejser til bl.a. Iran, Indien, Afrika og Brasilien. Det er dog også en anden rejse, Lars har været ude på. Albummet er derfor også en betragtning fra en ung mand, der rejser gennem 20’erne med forelskelse, knuste hjerter, længsel, angst, dødsfald og opblomstring. Lydsiden er stykket sammen af lillebror, Jens, der har produceret hele albummet med obskure samples, et grønt pocket-piano og lydbidder fra storebrors forskellige ture ude i verden. Hele albummet er indspillet, mixet og masteret af Xeren, der sammen med Jens også udgør orkestret sammen med Lars, når musikken spilles live.

Bliv meget klogere på Lars Virklis kommende debutalbum lige her og hør det nye nummer herunder.

 

C.C. Klassik giver det til dem

Den århusianske rapper C.C. Klassik har smidt et nyt nummer op på sin Soundcloud. Der er tale om old school sag, med det funky beat og rap der leder tankerne tilbage på de gode 90’ere. Jeg er spændt på at høre mere fra ham, da han bestemt virker som en rapper med potentiale.

Hør “Gi’ Det Til Dem” herunder.