17800357_1255304544517651_7142498445678491933_n

 

Nogle gange falder man over en rapper der, selvom han er ny på scenen, formår at imponere og vise gode takter. Det er tilfældet med den 20-årige Stankelben. Jeg har haft en lille snak med den unge rapper, der uden tvivl er værd at holde øje med. 

Siden gymnasiet har han periodisk rodet med musik, men det var først for et par måneder siden, at han begyndte at finde ind til et udtryk han kunne stå inde for, og rent faktisk lavede noget som han synes var værd at dele.

“Jeg har dog lyttet til rap i årevis samt skrevet digte og tekster så længe jeg kan huske, så nu tænkte jeg at jeg ville kaste mig ud i noget musik. Det har været en meget naturlig overgang, da mange af mine digte skulle læses meget rytmisk, så det var bare at smide et beat på og rappe det.”

Pt. rapper han over beats fra Youtube-produceren Ben Maker, men håber at fremtiden byder på et samarbejde med en producer, da han synes det skaber meget større frihed i musikken hvis man ikke er bundet af et færdiggjort beat. Inspirationen finder han i hverdagen, og teksterne kredser omkring egne oplevelser som tømmermænd, eller sjove ord og vendinger i det danske sprog. Han skrifter desuden mellem at være metaforisk til en mere simpel tilgang til sine tekster. 

“Alt hvad jeg laver nu er meget eksperimentelt, da jeg stadig prøver at finde min egen stil, men lige for tiden fokuserer jeg på det rimtekniske og arbejder på mit flow og udtale.”

Det er tydeligt at inspirationen især bliver draget fra Kaput, og deres unikke tilgang til hvad man kan med dansk rap. Ikke det værste udgangspunkt man kan have, når det kommer til inspiration. Indtil videre ved Stankelben ikke helt hvad fremtiden byder på, rent musikalsk. Han tilgang til musik er ret impulsiv, og der kommer løbende nye numre op på hans Soundcloud-profil. Der er indtil videre fem numre online, hvor jeg især vil fremhæve numrene “Kongenavn” og “Flik-Flak”, der begge er gode eksempler på at han har styr på både flow og tekst.

Jeg synes virkelig at man skal tjekke op for den unge rapper, og hvis man digger det, kan man følge ham på Facebook og hør hans musik på Soundcloud herunder.