KODESPROG_ArtWork

 

Pede B er aktuel med debutsinglen “Kodesprog” fra det kommende album “Sparring”, der er ude den 15. september. Nummeret er et godt eksempel på hvordan albummet vil bygge bro mellem den nye og gamle skole i dansk hip-hop. På nummeret har Pede B fået den unge anmelderroste rapper Artigeardit med som gæst. Gennem hele nummeret ”skændes” de to rapppere om det slang-sprog der bruges i musik – Pede B repræsenterer den gamle skole af det danske hip-hop slang, imens Artigeardit repræsenterer den nye. Pede udtaler om det nye nummer og om samarbejdet med den unge rapper.

“Kodesprog handler om slang – før og nu. Det slang, der bruges i dansk rap i 2017, er ikke det samme, som vi brugte i 2005. I stedet for at “lege ung” og ukritisk putte al ny slang ind i mit sprog, er det her en sjovere måde at vise forskellen. Jeg har været fan af Ardit siden han lagde Forklar Ma på nettet sidste år. Vi skrev hele nummeret sammen i mit studie, og vi sparede ideer gennem hele processen.”

På nummeret bliver der desuden skabt en fin reference til Pedes gamle homie Cab og nummeret Snakker Slang fra 2004. Et nummer der må siges at være en klassiker i dansk rap.

“Kodesprog” kan findes på din favorit streamingtjeneste nu, og husk at du stadig kan nå at forudbestille en af de yderst limiterede support-boxe lige her.