Vigsoe

Vigsø var indtil sidste år, hvor hun udgav sin debut-EP Under Overfladen, mest kendt fra den danske battle-scene. Dengang var det ingen ringere end DJ Noize, som hun samarbejdede med om projektet. Det er endnu engang tilfældet på Vigsøs kommende EP, der har fået titlen Brud. EP’en udkommer på det nyopstartede pladeselskab Rå Records, sidst i september.

Tidligere på sommeren droppede den første single og nu er hun så aktuel med en helt ny single. Danser på Tæer er titlen, og udover Vigsø selv, bliver nummeret gæstet af Peter Pagh fra duoen Parlør, som jeg har ret meget optur over for tiden.

Ifølge Vigsø så handler nummeret for nogle om, at danse på tæer for at kunne trække vejret i en smadret verden. For nogle handler det om at være en ung pige, der får tæsk af en ældre mand, og om hvor ondt en forelskelse gør. Og for Vigsø selv, så handler nummeret lidt om alle tre ting.

DJ Noize har produceret et virkelig stemningsfuldt og organisk beat, der bliver båret af et melankolsk klaver. Nummeret lyder som en røgfyldt jazzbar en sen lørdag nat/søndag morgen på Vesterbro. På nummeret dropper Vigsø i selskab med Peter Pagh poetiske linjer, der viser at Vigsø er en rapper, der går igennem en rivende udvikling for tiden. Det her er klart det bedste jeg har hørt fra hendes hånd, og hun bringer uden tvivl en ny og frisk vinkel i dansk rap.

Det er bestemt rigtig gode takter fra fra den unge rapper, og det bliver spændene at høre den nye EP, der udkommer sidst i september. Den kan i øvrigt forudbestilles på vinyl hos Rå Records.