I forbindelse med Mund de Carlo netop har droppet sin nye single, der hylder mangfoldigheden på Nørrebro, tænkte jeg at det kunne være interessant at se tilbage på andre danske rappere der har hyldet det sted som de kalder hjem. Dét at hylde sin hjemstavn er et klassisk emne i rap, og på den anden side af Atlanten er der lavet et utal af hyldester fra New York til Los Angeles og alle byer imellem det.

Men det er bestemt også et tema der er blevet flittigt brugt i dansk rap. Faktisk kan det spores helt tilbage til 1988, hvor Rip Rap Rock sendte skud ud til Vesterbro, på nummeret af samme navn. Siden da er der kommet en lang række af numre, der både hylder København, Aarhus, Aalborg, provinsen og derude hvor kragerne vender. Flere af de dygtigste rappere vi har herhjemme, har begivet sig ud i den her type numre, hvor især Per Vers har været ekstra flittig. På listen finder man blandt andet også rappere som Dialekten, L.O.C., Jokeren, Jooks, Amro og Sphaeren.

Jeg har samlet en håndfuld af dem der er tilgængelige på Spotify og der er også blevet plads til et par numre, der kun er tilgængelige på Youtube, der fortjener et lyt.