Mund-de-Carlo_foto_af_Mads_Ogstrup_730px

Foto: Mads Ogstrup

”Vis mig dit sprog, og jeg skal sige dig hvem du er.
Vis mig dine venner og jeg skal sige dig hvad du er værd.
Sådan gør vi ik’ her!
Vis mig dit navn, og jeg skal sige dig hvor du er fra.
Vis mig din hud og jeg skal sige dig de rettigheder du har.
Sådan gør vi ik’ her!”

Det er nu to år siden Struglaz-rapperen udgav albummet Ordene Først. I dag er han så aktuel med det nye track Stenbroen, der er forløberen for det kommende album Hovedet på blokken.

Om udgivelsen siger Mund de Carlo selv:

”Jeg har altid været Nørrebroer. Jeg har forældre der har boet her som unge og bedsteforældre der har arbejdet og levet her. Mentaliteten, mangfoldigheden og menneskemylderet har opdraget mig, formet mit sprog og bygget min identitet. Med alt hvad der sker på blokken i denne tid, er det for mange blevet et af de steder de frygter mest. For mig er det her jeg finder min ro og min inspiration. Midt i roen og risikoen.”

Stenbroen kommer på et tidspunkt, hvor blandt andet gadeskyderier og fordomme efterhånden har givet Nørrebro et blakket ry. Derfor er det vigtigt at der er nogle andre stemmer der får taletid, for at vise et mere nuanceret billede af Nørrebro.

Den tonstunge produktion står Milad Genius forog der er her tale om et beat der uden tvivl hører til blandt hans bedste. Her har han blandt andet mikset reallyd af politisirener og horn ind i beatet, der er med til at give en nærmest dokumentarisk lydside.
Mund de Carlo skildrer bydelen Nørrebro med lyriske snapshots med et sædvanligt stærkt flow, der oser af overskud og legesyge, og den stemningsfulde video tager os med rundt i smørhuller og afkroge af Nørrebro, hvor det kan betale sig at se videoen til ende.

Jeg synes at nummeret er et virkelig stærkt udspil, der på en god facon tegner temaet på det nye album, der kredser omkring bydelen. Jeg er i hvert fald spændt på at se hvad Mund de Carlo denne gang har klar.

Albummet Hovedet på blokken udgives af Struglaz og Asilia Media den 26. marts og kan forudbestilles på vinyl her.

Videoen kan ses herunder: