Foto: Malthe Behr

Den 7. september udgiver Pede B sit niende studiealbum. Efter albummet Byggesten de to konceptalbum Gin & Cocio og Sparring er det nu blevet tid til at vende tilbage til Over Askeskyen. Som den skarpe læser måske allerede har gættet, er der derfor tale om Over Askeskyen 3, der viderefører tematikken og lydbilledet fra de to forgængere, fra henholdsvis 2012 og 2013. Det er endnu engang DJ Noize der står for lydsiden på det kommende album, og det betyder tunge, samplebaserede produktioner og et introspektivt storytelling-univers fra Pede B. Om Over Askeskyen-trilogien udtaler Pede:

“Over Askeskyen blev albummet, der hev mig ud af undergrunden og placerede os på større festivalscener og spillesteder. Det var også først på den plade, jeg virkelig begyndte at fortælle historier med musikken. Den dér kliche med, at man som musiker ikke skal sige noget konkret, men bare være uspecifik, så alle kan relatere, den gik vi 100% væk fra. Det betalte sig, og det, tror jeg, var fordi folk relaterede anderledes til produktet end alt det andet på musikscenen herhjemme.”

Det kommende albums udgivelse betyder desuden, at han tager rundt til 10 danske byer i efteråret. Han bliver ofte refereret til som “kongen af dansk live-rap”. En af hovedgrundene til det stammer fra det tætte samarbejde med verdensmesteren fra Lille Skensved DJ Noize, som Pede B første gang samarbejdede med på Over Askeskyen. En titel der er fuldt fortjent, fordi Pede virkelig forstår konceptet i at den energi man sender ud over scenen, er den energi får man tilbage fra publikum.

Som optakt til efterårstouren rammer Pede B Pumpehuset den 12. maj. Det er et venue, hvor han gentagne gange har vist sine fans, hvordan en vaskeægte hiphop- koncert skal skæres. Der er i øvrigt stadig billetter, men du skal se at være hurtigt ude hvis du vil med.

Koncerten bliver i øvrigt første mulighed for at høre første single fra Over Askeskyen 3, der udkommer dagen inden, nemlig den 11. maj. Det nye album kan allerede nu forudbestilles her.

På touren komme Pede og resten af holdet godt rundt omkring i landet, så der burde være god mulighed for at få en solid aften dumspilning:

13.09. Slagelse, Badestuen
14.09. Roskilde, Paramount
15.09. København, Vega
20.09. Aalborg, Studenterhuset
21.09. Randers, Von Hatten, Randers
22.09. Odense, Kansas City
28.09. Esbjerg, Konfus
29.09. Sønderborg, Sønderborghus
05.10. Lyngby, Templet
06.10. Aarhus, Radar