I forlængelse af den rigtig dope single Kvarteret, der udkom i starten af året, udgiver Young nu sin tredje single siden 2017.
Kvarteret kælede Young for sine fans, i forhold til hvad mange forventer sig ham som artist. På den nye single Pablo, som spiller på en tvetydighed mellem Pablo Picasso og Pablo Escobar, har Young vendt vrangen på sin fortælling om kvarteret.

Tekstmæssigt handler Pablo om at Young er et sted i sit liv, hvor han har hvad han har brug for. Ligesom alle os andre, lever han i et tryghedssamfund, hvor vi har alt det basale i livet dækket ind. Ligesom alle andre, stræber han efter et samfund, hvor man kan have problemerne på tryg afstand, også folk der bor i “Kvarteret”.

Narcos og Netflix-metaforen, som han refererer til i omkvædet, handler om indflydelsen og indoktrineringen fra TV og underholdningsbranchen. For Young stiller spørgsmålet om “hvorfor folk kan synes at det er overdrevet, når der handles med stoffer i kvarteret, når vold og narkotika er den primære underholdning på TV og Netflix?”

Man kan på en måde sige at Young fortsætter sin samtidskritik fra “Kvarteret”, bare på et makroplan.

Jeg har ret meget optur over det nye musik der indtil videre er kommet fra Young. Jeg synes at Kvarteret er et af de bedste numre der udkommet i år, og det nye nummer her er bestemt også et man skal tjekke op for.