Der er sket sindsygt meget på den danske hiphopscene i løbet af de sidste par uger. Så meget, at jeg synes det ville være synd, hvis de ikke lige bliver nævnt herfra. Så her kommer der en ordentlig stak næsten nye ting, som jeg synes at man ikke må snyde sig selv for.

Trepac – Kartoffel

Trepac har næsten lige udgivet albummet Ronkedor, der viser en sulten og mere punchline-orienterede side af rapperen. Det bedste nummer derfra, er uden tvivl Kartoffel, hvor sjoller MC’er bliver sat godt og grundigt på plads. Hele albummet er produceret af Xeren, og de to er et usædvanligt godt match.

F L E M M I N G ft. Jens Nørhave – En Anden Mands Ide

F L E M M I N G er lidt af en overset kunstner efter min mening. Det prøver jeg ihærdigt at lave om på.

Jokeren ft. Kasper Spez – Far Har Skejs

Der er ingen tvivl om, at Jokeren musikalske eskapader har været af yderst svingende kvalitet på det det sidste. Det går dog i den rigtige retning, på den nye single Far Har Skejs, der bliver gæstet af Kasper Spez og er produceret af Es. Jokeren kan jo godt når han vil, og her vil han rigtig gerne. Rigtig dope nummer, og Spez er som sædvanlig en fornøjelse at lægge ører til.

Tomrum – Mener

Supergruppen Tomrum, bestående af Loke Deph, Emil Oscar, LuxXx og Adam Sampler har nu endelig smidt deres debutsingle på gaden, og jeg skal ellers love for at den ikke skuffer. Super fedt lydunivers og rap der matcher til fulde. Jeg er virkelig spændt på at høre hvad der ellers kommer fra de her drenge, for det lover bestemt rigtig godt.

Sjakket – Mundenes Herre

Der er også nyt fra nordjyske Sjakket. Den står på håndspillet hiphop med et super interessant og til tider stenet tekstunivers. Hele deres andet album Skam & Afmagt er ude nu, og får en anbefaling med på vejen herfra.

Supa ft. Nota Bene & Loke Deph – Succes

Supa varmer op til sit tredje album, og på det nyeste nummer får han besøg af to af de mest interessante rappere herhjemme, nemlig Nota Bene og Loke Deph. De tre rappere gør god figur over endnu et Es-beat, der bestemt gør at det her nummer er værd at tjekke.

Sofa T – Radio Sofa

Produceralbum fra den talentfulde producer, der blandt andet bliver gæstet af Khal Allan, Keis Khatib og Scratchmagic.

Stream det lige her.

P3 kører go’ stil

Vi runder af med to radioprogrammer som du heller ikke må snyde dig selv for.

Sovsen

Unge Autotune Nej Tak aka PTA og lidt yngre Pedro Picante aka Pede B var ferieafløsere for Pelle Peter JensenSovsen på P3. Det er der kommet et både sjovt og interessant program ud af, hvor de to herrer sætter hinanden i stævne og spiller dansk hiphop som netop de synes rykker for tiden.

Lyt her.

Den Nye Stil

Apropos Pelle Peter, så er han i fuld gang med sin store gennemgang af dansk raps historie. De to første programmer er online nu, og det er altså obligatorisk , at dykke ned i de her programmer og blive klogere på hvordan hiphoppen egentlig kom til Danmark.

Lyt her.

Det var en ordentlig omgang nyheder, men der er som sagt også sket virkelig meget over de sidste par uger.