Der sker mange gode ting i dansk hiphop for tiden. Her er en håndfuld forholdsvis nye numre, som jeg alle har optur over. Det er jeg sikker på at du også kommer til at have.

Loke Deph – Smokey Smokey

Udover at lave ballade i Tomrum (der er aktuelle med to helt nye numre), er Loke Deph aktuel med et nyt track. Med vanlig overlegen stil, viser han for hundredesyttende gang, hvorfor han så absolut er en af de mest interessante rappere vi har herhjemme. Adam Sampler og LuXx sørger for en banging produktion, der i hvert fald har gjort at Loke og backupdanser Boone har svært ved at stå stille.

Sjakket – Fattigfin

Det er ikke vanvittigt længe siden at de gæve nordjyder i hiphopkollektiv Sjakket udgav deres glimrende andet album Skam & Afmagt. Men nu er de aktuelle med et nyt nummer, der er en ganske chillet sag tilsat en god mængde sarkasme, hvilket videoen vist ikke efterlader nogen tvivl om.

Pelle – Blåt Lys

Pelle, kendt fra Parlør, er ude med 2. single fra sin nye EP Overfladespænding. På EP’en viser han, at han har pondus nok, til at stå på egne ben. Nummeret er en farverig storbyfortælling med et super lækkert beat leveret af Antik.

Antik x Machacha x Jørgen Ryge – Flaskebon

Antik står også bag dette nummer, der er den første single fra hans kommende produceralbum Kronik.Vand. (Ude den 4. august på Rekords Records) Det er uden tvivl et album som jeg ser frem til at høre, og med dette her som første sniglyt, så virker det yderst lovende. Antiks dystre lyd er unik på den danske scene, og han har god smag i rappere, og får derfor altid fede gæster på sine numre. Det er også tilfældet her, hvor Machacha og Jørgen Ryge kigger forbi.

Fjernstyret – Jazzkatte

Fjernstyret beskriver sig selv som en tidsrejsende beatjonglør der sætter ord på tilværelsen, bekender kulør, med et interiør smurt ind i båndstøj, røg og likør. Der bliver nørdet danske jazzreferencer i stor stil på det her nummer, som jeg synes er super fedt. Nummeret er ét af tre numre fra EP’en Amsterdam EP, der er ude i dag. Er man til støvet oldschool- hiphop, så er det her virkelig noget man skal tjekke op for.

Asger B – Hip Hop

Vi runder af med Asger B, der er ude med en ny video til et gammel nummer, der figurerer på mixtapet Fra En Fjern Fortid, der er ude på alle digitale tjenester nu. Han er desuden også aktuel med sit debutalbum Erfaringers Begyndelse, der er ude på vinyl på Rekords Records.