Pede B er klar med andensinglen til sit og DJ Noizes kommende album Over Askeskyen 3, der er ude den 7. september. Det nye nummer hedder Tricks, og er en yderst funky sag, med et super jazzet klavertema som det bærende element. Ligesom den foregående single, er en vokalsample en stor del af nummeret. Denne gang er der tale om en lidt usædvanligt sample, da der er tale om Kato-nummeret Dumt På Dig (Part 2). Beatet sidder altså lige i skabet, og skaber et godt fundament for Pedes rap. Rent tekstmæssigt ligger nummeret også i fin forlængelse af første single.

Pede B fortæller her lidt om tilblivelsen af nummeret:

“Nummeret startede med, at Noize klippede TopGunns vokal sammen med et samba-sample på en rigtig syret måde. Efterfølgende var vi enige om, at det var for godt til at smide væk. Vi fik lagt klaver og andre instrumenter på, der gav en live-stemning til nummeret, som jeg virkelig glæder mig til at spille på vores efterårstour.”

Den tilhørende video er ret underholdende. Der er en ironisk og barnlig tilgang til fortolkningen af at lave ’Tricks’ – vi følger en ung dreng rundt i de københavnske gader på sit løbehjul mens han rapper de tre vers i nummeret.

Med de to singler der er ude nu, lover det bestemt godt for Pedes niende album.