Tilbage i 2014 ramte en ny dansk hiphopgruppe internettet. Navnet var Natkat, og den bestod af rapperen Frej Le Funk, produceren Aske da Floppykat og DJ Sump. Jeg faldt med det samme for gruppen og deres tilbagelænede og 90’er-nostalgiske udtryk. De udgav efterfølgende en håndfuld numre på YouTube og medvirkede desuden på Echo Outs Spytbakken 6 i 2015. Siden da har der dog været ret stille om gruppen. Indtil nu.

Gruppen har lagt et nyt nummer online, og ikke nok med det, så har de også annonceret at det er den første single fra det kommende album Mørket Kalder, der allerede er ude den 28. september på Creak Inc. Records. Det er altså en af de bedste hiphopnyheder længe.

Det nye nummer hedder Næste Moment, og her beskriver Frej Le Funk stoffernes indtog på hans festliv; den nervepirrende, ophidsende følelse og den efterfølgende uundgåelige trykken for brystet. Hvordan man efter neonlysene slukkes, stadig kravler op af trappen mod et nyt kick på det “selvlysende stads”. Fortællingen bliver leveret over Floppykats produktion, med et rungende, underjordisk sample tilsat sit subtile, hårdtslående boom bap, som river underverdenen frem til overfladen.

Det lover bestemt godt for det kommende album, der kan forudbestilles via Bandcamp, Rekords og Run For Cover.

Se videoen til den nye single herunder: