Nogle gange så dukker der nogle kunstnere op, som virkelig overrasker en positivt. Det er tilfældet med den unge rapper Sanganee og hans faste producer Masta JLJ. De to esbjergensere har lavet musik sammen i fem års tid, og nu er de klar med deres debutudgivelse, i form af EP’en Små Øjeblikke. 

Sanganee er en MC der altid har været inspireret af rappere med noget på hjerte. Siden han i sin barndom for første gang hørte Tupac, har han dedikeret sin interesse for rap til den samfundskritiske og historie-fortællende rap. Hans producer og back-up rapper, Masta JLJ er dedikeret til den klassiske boom bap-lyd og den tilhørende samplingkunst. Deres tilgang til hiphop er efterhånden en sjældenhed blandt andre jævnaldrende musikere. Da både Sanganee og Masta JLJ er født i start 90’erne, og derfor først fik dannet en decideret musik-smag i 00’erne, er de blandt de få fra deres generation, der har holdt ved i den gode gamle stil.

Den nye EP Små Øjeblikke tager udgangspunkt i Sanganees liv der, ligesom alle andres, er bygget op og dannet af forskellige små øjeblikke. På EP’en åbner Sanganee derfor op for emner som hans forældres inter-kulturelle ægteskab, hans første konfrontationer med racisme, og oplevelsen med en rejsekammarats dødsfald i Zambia. De  tunge og personlige emner man finder på udgivelsengiver lytteren en fin introduktion til Sanganee, og hans oplevelser danner et godt billede af hvordan vi som mennesker bliver formet af de øjeblikke vi har oplevet.

Udgivelsen er dog ikke Sanganees alene, for det er Masta JLJ der har produceret alle numrene på pladen, og det er i den grad deres fælles udgivelse. Man kan desuden opleve både Thomas T og Swab fra Bumsestilen, der gæster EP’en med henholdsvis rap og cuts.

Jeg synes klart, at Sanganee og Masta JLJ viser rigtig gode takter på EP’en og den fortjener klart et lyt. Deres old school tilgang til rap giver bestemt pluspoint i min bog, og hvis de bliver ved med at udvikle sig, så vil jeg allerede se frem til at høre deres næste udspil.

Hvis man digger duoen, så kan man fange dem live til deres releasekoncert d. 19. januar 2019 på Konfus i Esbjerg. Her vil man desuden kunne opleve De TreMåskeFler, Paller, EMI, Thomas T, og OneHand.

Hør EP’en herunder: