Den københavnske grimeinspirerede rapper Nikotin er gået i krig med bogstaver og tal på sin nye single ABC. Der er dog ikke tale om et covernummer af Jackson 5, men derimod et lyrisk skarpt konceptnummer hvor han hurtigt, hårdt og ganske kreativt kommer igennem alfabetet og talrækken 1-20. Nummeret er produceret af gode gamle Ezi Cut.

Jeg har altid været glad for rap, hvor der virkelig bliver leget med sproget, og opbygget et særligt sæt regler for nummeret. Det er bestemt også tilfældet her og det er ganske gennemført og godt løst, selvom det bestemt er et koncept man har hørt før.

Nikotin er født og opvokset i København. Hans tekstunivers taler til generationen af unge mennesker. Med atmosfæriske øjebliksbilleder af livet som ung i København, beskriver Nikotin universelle følelser, alle kan relatere til.

Nikotin startede med at rappe, da han gik i 8. – 9. klasse. Han og vennerne battlede mod hinanden med hjemmelavede diss tracks på ægte grime-manér, og Nikotin går stadig efter altid at være den bedste. Nikotin har dog også en poetisk side, der er inspireret af sin far, der er børnebogsforfatter. Da Nikotin var lille plejede faren at opdigte godnathistorier med skæve vinkler og utraditionelle perspektiver. Det har Nikotin taget med i sine egne tekster.

Er man til denne slags konceptnumre, så har jeg banket denne lille playliste sammen, hvor man kan gå på opdagelse i andre numre, der alle har det tilfælles at de er bygget op omkring et koncept omkring alt fra alfabetet til allitterationer.

Tjek det nye nummer herunder: