Mund de Carlo har netop udgivet et helt nyt nummer, i form af Ud af mit hoved, der bliver gæstet af Barbara Moleko. Nummeret er produceret af Milad Genius og Jazz Bhandal, som også begge stod for lydsiden på Mund de Carlos seneste album Hovedet på Blokken fra 2018. Har man lyttet til albummet, så kender man garanteret også nummeret Inde i mit hoved, der fungerer som en slags optakt til dette nummer. På det nummer hører man nemlig Carlos rappe den halvfærdige tekst, der så endelig kan høres fuldt udfoldet på det her nummer. Det er noget af en genistreg og en virkelig original idé, som mig bekendt, ikke er set eller hørt før. Derfor har jeg taget fat i manden bag, for at høre lidt mere om hvordan nummeret er kommet til verden. Mund de Carlo fortæller:

“Ideen opstod meget tilfældigt. Nogle gange lader jeg mikrofonen optage mens jeg jammer og brainstormer for at alle de impulsstyrede ideer ikke går tabt. Jeg sad en sen aften og jammede max ud i studiet ud fra en masse skitserim, flows og halve sætninger jeg havde i min lille idébog. Da mig og Milad Genius hørte den time lange og ret kaotiske optagelse dagen derpå, syntes vi, at det havde noget interessant over sig, der gav et godt indblik i den umiddelbare tanke – og skriveprocess, hvilket ellers er mega svært at forklare til andre hvordan sker. Vi klippede det til, retoucherede lidt og lagde det på albummet med en klar tanke om at “Inde i mit hoved” en dag skulle blive til “Ud af mit hoved” og et færdigt track ud fra det fundament der lå.”

Inde i mit hoved får lytteren altså et unikt indblik i hvordan det foregår når Mund de Carlo skriver på et nyt nummer. Men hvordan foregår hans generelle skriveprocess egentlig?

“Generelt tænker jeg meget højt og er meget verbal når jeg er i processen, for hvis ikke jeg siger ordene højt, misser jeg nogle muligheder i sproget, som forsvinder på skrift. Min måde at gå til en tekst på afhænger af hvilken præmis jeg har besluttet mig for at den skal have – altså om drivkraften for at skrive er startet ud fra en idé til en historie, et ordspil jeg ikke har kunnet få ud af hovedet eller et flowscheeme, der kan komme fra alt lige fra et Tech N9ne vers til den måde pizzabuddet banker på døren. Jeg har lovet mig selv at gøre noget nyt hver gang jeg skriver en sang, hvad end det er kompositorisk, rytmisk, rimteknisk eller noget helt andet. Ligesom man i battlerap skal læse sin modstander bør man som sangskriver også læse sit beat, og finde dé ord, dét flow og dén dynamik og levering der passer præcis til dét beat.”

Inde i mit hoved slutter med at Mund de Carlo griber telefonen og ringer op til Barbara Moleko. Han fortæller hende at han sidder og arbejder på et nummer og at det kunne være for vildt at have hende med på det. Men hvorfor lige Barbara?

“Jeg har altid været stor fan af Barbara, og vi havde mødt hinanden et par gange gennem venner og snakket lidt. Vi har ret meget tilfældes omkring at føle sig en smule rodløs i den store musikbranche, og da kladden til ‘Inde i mit hoved’ var færdig sendte jeg den til hende, forklarede vores idé med at gøre skelettet til et færdigt track, og spurgte om hun ville være med. Det ville hun gerne, og vi tog en session i Struglaz, hvor vi arbejdede nummeret færdigt, og jeg er kun blevet mere fan af hende efter at have arbejdet sammen med hende. “

Så blev vi meget klogere på tankerne bag og processen omkring det nye nummer. Når man så dykker ned i nummeret så finder man et ærligt og lyrisk stærkt udspil, der handler om at holde balancen når ens omgivelser skubber på fra alle sider.

”Der sker så meget rundt omkring os, at det indimellem kan være svært at finde sig selv. Vejene er nærmest lagt ud for os med skarpe meninger og gode idéer på hvert hjørne, der trækker os i en retning. Paradoksalt nok fører det aldrig nogle vegne. Så når det larmer mest har jeg bare brug for at trække hætten over hovedet, lukke mig inde og gå i en stor fed bue uden om fodsporene. For når vi vælger en vej uden at vide hvor den tager os hen, begynder vi sjovt nok også at huske, hvor vi kommer fra.”

Endnu engang har Mund de Carlo lavet et nummer, der formår at blande et teknisk højt niveau med noget på hjerte, samtidig med at præmissen for nummeret er super originalt. Personligt har jeg set frem til nummeret, lige siden jeg hørte Inde i mit hoved. Det nye nummer og den medfølgende musikvideoen kan ses og høres herunder, samt på din favorit streamingtjeneste.