Tilbage i sluthalvfemserne krævede en ung MC Clemens nyt blod til den danske hiphopscene.
Nu lader det imidlertid til, at hans bønner er blevet hørt, for en ny interessant rap-trio er begyndt at røre på sig.

Trioen Nyt Blod består af producer og pianist Frederik Leonhardt, producer og trommeslager Magnus Zumbach samt rapperen Mathias Andersen.

De tre 21-årige medlemmer laver musik med fokus på et autentisk og personligt udtryk der er fri for facade, og hvor musikken er håndspillet. Drengene er flasket op på lige dele Suspekt, L.O.C. og Michael Jackson i en tid før algoritmer og hvor albummet kørte fra første til sidste nummer på afspilleren. Det ser de selv som deres helt store styrke. Deres udgivelser skal være en oplevelse hvor stemningen er i fokus, og hovedformålet skal være at give lytteren en oplevelse, der rummer både det normale, opturen til festen og nedturen derefter. Det er hjertet, og ikke top-10 placeringer på Spotify, der er i centrum i drengenes univers.

Tilbage i marts udgav de deres tre første numre, og nu er de så atter aktuelle, denne gang med nummeret Blind. De nye numre fungerer som optakt til deres kommende debut-EP Føniks. 

Blind handler om modstand og at komme sig ovenpå den. At finde ud af hvem man ér ved at have gennemgået pres – ved at føle at man netop ikke har været sig selv. Lyden er jazzet og trækker inspiration fra en oldschool instrumental hiphoplyd. Lyt til det lækre track herunder og digger du musikken, så kan du jo passende følge Nyt Blod på Facebook.