På trods af at Esben har udgivet en lang række af mixtapes og EP’er, et album med Kaput samt medvirket på blandt andet Clockwork og Spytbakken, er han klart en af dansk raps bedst bevarede hemmeligheder.

Gennem hele sin karriere har Esben stået for et lyrisk univers der er ulig alle andres på den danske rapscene. Det er et univers der består af mere eller mindre obskure referencer, et poetisk og til tider snørklet tekstunivers samt en unik skrivestil, der derfor gør ham til et unikt bekendtskab.

Jeg er faktisk ikke helt sikker på hvornår Esben dukkede op på min radar for første gang, men jeg har lidt en mistanke om at det var på nummeret Tupak sammen med resten af Kaput. Men der var ingen tvivl, at han allerede dengang havde et niveau og en stil der gjorde at han var en jeg altid skulle tjekke op for, når der var nyt fra ham.

Siden da, er der som tidligere nævnt kommet en masse forskellige udgivelser, men fællesnævneren har dog altid været et højt ambitionsniveau og et talent til at matche det. Alt op til nu har bygget op til den længe ventede debut, der endelig er udkommet.

Albummet hedder Autokannibal, og Esben beskriver det selv som en rejse ind i en formørket sjæl, og ud i sindets krinkelkroge. Albummet kan ses som et råb om hjælp, men nok nærmere som et bevis på, at det forlængst er for sent, og at hjælpen udeblev.

Lydbilledet står produceren Telepa-T for. Han har ligesom Esben, længe huseret i undergrunden, hvor han som en del af gruppen Sigma, har stået for deres beats. Han har desuden produceret Pede B‘s Skarpe Skud kap. 5 og Loke Dephs Beluga.

Sammen med Esben har de to skabt et album, der på samme tid leger med et psykedelisk lydbillede, men også trækker tråde tilbage til den Københavnske undergrund de begge kommer fra. Albummet bliver desuden gæstet af Kaput-makkeren Loke Deph, Sune Just og Lukas Lunderskov aka. LuxXx.
De to herrer er et stærkt makkerpar og Autokannibal skuffer bestemt ikke. Så hvis man er fan af kompromisløs rap der kræver lidt af lytteren, så bliver man ikke skuffet over Esbens længe ventede debut.

Autokannibal er ude nu på diverse digitale tjenester, samt på 200 nummererede vinyler der blandt andet kan købes hos Rekords og Run For Cover.
Er man hurtig, kan man desuden opleve nogle af numrene live, da Rekords holder releasefest i aften. Indtil da kan du da lige tjekke førstesinglen OK herunder.