I 2008 bragede der et nyt spændende navn ind på den danske hiphopscene. Navnet var Negash Ali, og som en femtedel af supergruppen Majors, der desuden bestod af DJ Noize, DJ Static, Nat Ill og J-Spliff, kom den dengang kun 17-årige MC hurtigt på alles læber.

Majors’ debut blev rost, og især Negash Ali fik en stor del af roserne. Hans levering, nuancerede sprogbrug og evne til at hamle op med de to rapveteraner, gjorde ham hurtigt til et anerkendt navn på scenen.
Året efter kom solodebuten Asmarino, der ligeledes fik masser af rosende ord med på vejen, og han blev af mange spået til at være en kunstner med potentiale til at bryde igennem internationalt.

De efterfølgende år bød på en mere eksperimenterende lyd fra Negash, samtidig med ophold rundt omkring i verden, som blandt andet London, New York City og Los Angeles. Vi fik blandt andet EP’erne The African Dream fra 2014, The Collage fra 2015 samt albummet The Ascension fra 2018. Lyden på de udgivelser var dog langt væk fra den mere klassiske hiphoplyd som folk som DJ Static stod for, der havde præget hans tidlige karriere.

Efter Negashs otte års lange eventyr rundt omkring i verden, er partnerskabet mellem ham og Static dog dannet igen, for at rette fokus på de nærliggende rødder i Danmark. Negash og Dj Static er fast besluttet på at udgangspunktet skal være den samme kompromisløse Old School tilgang til hip-hop, som de tidligere udgivelser har illustreret. Dog med en fornyet energi og en hel del mere erfaring fra især Negashs side.

Førstesinglen Moving fastsætter præmissen om den høje produktionsværdi sammen med en hård og rå vokal tone, hvis formål er at blæse lytteren omkuld. Projektets kompromisløse tilgang manifesteres i en overvældende og heftig metaforisk og lyrisk indgangsvinkel, kombineret med en hårdtslående, tilbageskuende musikproduktion fra Static. Musikken kan ses som en genfødsel af Negashs musikalske principper og en ubekymret tilgang til musikken. Musikken taler dermed ikke kun til den originale fanbase men også til de hip-hopfans med en forventning af et højt lyrisk indhold.
Hør det nye nummer herunder: