Foto: Jeanette Philipsen

I sommers udgav jeg en (temmelig kontroversiel) liste over de bedste 50 danske rappere nogensinde. En af de mange klager var, at der manglede nogle flere kvinder på listen. Der er ingen tvivl om, at vi i mange år har manglet dygtige kvindelige rappere, men nu lader det til at der begynder at ske noget på den danske musikscene.

Det har spilletstedet Forbrændingen i Albertslund valgt at sætte fokus på. De har igennem hele 2019 kun haft kvindelige artister på programmet, og det er ingen undtagelse den 16. november, hvor de under navnet Her er vi! kan præsentere et bredt line-up af dygtige kvindelige rappere.

Derfor kan man på aftenen opleve veteraner som MisMarie og Karen Mukupa, Tovepigen (kendt fra Odense Assholes) og Lady Smita, Forholdvis nye navne som YUKKA, Yakuza og Goldie 6is, DJ’en That Fucking Sara og sidst men ikke mindst, Annelise, Vigsø og DJ MorUgle.

Læs mere om koncerten og køb billet på Forbrændingens hjemmeside. Så hvis man vil have syn for sagen, og vil opleve de bedste danske kvindelige rappere, så skal man snart tage turen til Albertslund. Hør et udvalg af numre herunder: