I en tid hvor narko, para-fraser og voldsdomme gennemsyrer den nye generation af danske rappere, er der heldigvis stadigvæk nogen der viser, at der fortsat er rigeligt med substans at finde i ungdommen.

Det har Echo Out heldigvis opdaget, og derfor er Funch det nyeste medlem i det respekterede undergrundcrew. Funch er nemlig en rapper der passer perfekt ind i Echo Out. Har har styr på sit håndværk, og med sin dybe lyrik, præsenteret i originale fraser og rim, er han klar til at give veteranerne kamp til stregen.

Funch er dog ikke et helt ubeskrevet blad på den danske hiphopscene. Han har nemlig lavet musik siden 2014, både i eget navn og som en del af gruppen Hovedkvarteret.
Nu er han dog aktuel med sin første officielle debutsingle Fri Fugl, hvor han viser sin evne til at formidle historier gennem sine tekster. På lydsiden er han bakket op af Xeren og IngrediJens, der underbygger tekstuniverset med pulserende trommerytmer og en atmosfærisk produktion. Singlen er forløber for Funchs debutalbum, der udkommer den 24. januar 2020.

Jeg har fået mig en kort snak med Funch, for at lære lidt mere om den unge rapper.

“Først og fremmest har jeg dyrket Echo Out næsten lige siden jeg begyndte at rappe. Jeg startede i en ung alder med at skrive digte og lærte så, via Kasper Spez, at det var muligt at konvertere den slags på et lydspor, og det blev jeg dybt fascineret af.
På omtrent samme tidspunkt så jeg mit første MC’s fight Night-klip og jeg blev dyb betaget af den hårde tilgang som rapperne havde til hinanden, men stadig i et forum hvor alle var indforstået med hvad det var. Derefter begyndte jeg at dyrke den danske undergrund og faldt hurtigt over navne som Trepac og Nota Bene, som i min optik, er de bedste rappere vi har på dansk.
Jeg mødte Trepac et par gange, da jeg kørte et hiphop-jam i Næstved der hed Beats ‘N Bars. Da jeg varmede op for Hex One på Loppen med min gruppe Hovedkvarteret, var Trepac blandt crowden, og det var lige i den tid de ledte efter support acts til hans og Mund de Carlos UMAGE-tour, og der fik min gruppe så en plads på Stars i Vordingborg som support act, hvilket var en stor aften.
For et par år siden, på en smuk sommeraften, hvor jeg var med min familie på Tenerife, skrev Trepac om jeg var interesseret i at blive en del af Echo Out-familien. DET VAR JEG! 
Derefter hookede jeg op med Xeren for at lave et slags “testnummer” for at se om jeg var sej nok. Nu har han og jeg så lavet et helt album sammen, så jeg tænker at det gik ganske glimrende. Vi har arbejdet på det i lidt over et år, og jeg er fucking klar til at præsentere det.”

Den nye single Fri Fugl er en stærkt fortalt kærlighedshistorie, hvor Funch elegant, og uden brug af omkvæd, beskriver et forhold.

“Det er en lang klassisk historie om et forhold til en pige, hvor aftalerne ligesom var på plads, men hvor hun så ender med at ville mere, og sætter mig i en position hvor jeg bliver nødt til at tage afsked med hende. Jeg forklarer så lidt om situationen, og at det ikke rigtigt ændrer noget for hvad jeg tænker og føler. Jeg tror også at den væsentligste pointe i tracket er, at min stemme og ord er det vigtigste og mest værdifulde jeg har, så hvad jeg har sagt står jeg fast ved, og det burde alle andre også.”

Ifølge Funch kan man se frem til et brag af et debutalbum, når det rammer gaden den 24. januar. Dertil bliver der holdt en kæmpe releasefest på Stengade den 31. januar.

Det kan jeg kun slutte op omkring. Med det jeg har hørt fra Funch indtil videre, så er der noget der tyder på, at Echo Out endnu engang har formået at signe et stort talent. Hvis niveauet fra den stærke og rammende debutsingle holder, så tror jeg at Funchs debutalbum bliver en rigtig god måde at starte 2020 på. Jeg glæder mig i hvert fald til at høre debuten.

Jeg lader Funch få de sidste ord:

“… og så er jeg jo først lige startet I Echo Out. De måtte jo finde nogle unge kræfter til at bære faklen videre før eller siden. De er jo drøngamle!”