Jungletrommerne om et nyt album fra Suspekt har vakt genlyd lige siden de udgav nummeret Gonzo tilbage i maj sidste år. Singlen der endte med at dominere sommerens hitlister og som på under et år er gået hen og blevet ét af gruppens største hits hidtil. Allerede nu på fredag den 14. februar vil alle Suspekts tilhængere endelig få deres forløsning, når Albertslund-trioen udgiver deres syvende studiealbum Sindssyge Ting.

Det er præcis tre år siden Suspekt udgav pladen 100% Jesus. Tre år der går hånd i hånd med albumtitlen Sindssyge Ting, samt tegner et godt billede af hvad man kan forvente af Suspekts seneste musikalske rejse.

“Albummet giver lytteren et indblik i alt det vi har oplevet de sidste tre år, blandet op med hele livets surdej. Tilsat trommer og melodi, krydret med vanvid og videnskab. Vi er ude i nogle projekter vi aldrig har rodet med før. 10 minutter lange seancer, gæsteoptrædener der vælter ind og ud mellem hinanden som Cameos i en Tarantino film. Men mest af alt skal man nok forvente sig lyden af at gøre sig umage. Og jeg tror også, at man som lytter skal gøre sig umage. Aldrig har vi haft så mange ideer, hjælpende hænder og numre på tegnebrættet.” forklarer Emil og Andreas fortsætter:

“Det er en plade med sindssygt mange forskellige vibes. Det er næsten pladens mantra. Og det er måske også det, som har været den største udfordring. At samle alle disse vibes og ideer i ét rumskib. Det er derfor pladen hedder “Sindssyge ting”. Den sindsyge musik, der er blandet sammen med sindsyge tekster i forskellige vibes lavet på forskellige oplevelser og møder med forskellige mennesker.”

Et par af de mennesker, som Suspekt har mødt på rejsen, er der opstået magi med i studiet. Enkelte gæster havde man måske set komme, og andre vil med stor sandsynlighed overraske, når man nærlæser tracklisten. Og det er ikke kun i forhold til gæsterne, at albummet spænder bredere end tidligere udgivelser. Mens udgivelsen af Gonzo manifisterede en retning af fest og dumhed, er der som altid også tracks på udgivelsen, der går meget dybere;

“De features der optræder på albummet, er musikere der har været på den samme vej der gik os i møde. Så man kan faktisk sige, at de har valgt sig selv. Albummet er fyldt med sange som danser i hver deres takt, men når man zoomer ud giver det alligevel mening. Det kræver fordybelse.” uddyber Rune.

Tracklisten ser således ud:

1. Mer Prestige Mer Pastis (Feat. U$O og Marwan)
2. Kom Og Tag Mine Øjne
3. Vil Du Med… (Feat. Tessa)
4. Fang Mig I En Brandert
5. Min Ven Min Ven
6. Dø I Norden
7. Viking I Blodet
8. Helt Fuckt
9. Gonzo
10. Lykken Kommer (Feat. Anne Linnet)
11. Kroppen Og Mit Ansigt
12. Det Goe Det Grønne
13. Sindssyge Ting
14. Jeg Har det Fedt
15. Hundetime

Er man til fysiske udgivelser, så kan vinyl og cd bestilles på Tabushop.dk

Samtidig med albumannonceringen, har Suspekt annonceret deres største arenatour til dato:

Lørdag den 14. november i Jyske Bank Arena, Odense
Lørdag den 21. november i Jyske Bank Boxen,
Fredaf den 27. november i Gigantium, Aalborg
Lørdag den 5. december i Royal Arena, København

Billetsalget starter mandag 17. februar kl. 10.00 via Livenation.dk og Ticketmaster.dk

Det bliver sindsygt!