Den igangværende Coronakrise har fået både kunstnere og firmaer til at tænke kreativt og ud af boksen. Vi har blandt andet set Suspekt lave en Instagram-challenge, hvor man skulle poste sin egen rap over en af deres instrumentaler og set Pilfinger lave live-interviews med en bedre skare af danske producerere. Nu melder Run For Cover sig ind i kampen, med vinyludgivelsen Lockdown.

Det er Run For Covers egen Nyboe der står bag konceptet, som han her fortæller mere om:

“Jeg sad og prøvede at finde på ting der kunne aktivere folk i miljøet på den ene eller den anden måde, mens næsten hele Danmark sad derhjemme. Først lavede vi vores rapkonkurrence, der var inspireret lidt af det Suspekt havde gjort tidligere og så tænkte jeg at der burde være en måde også at aktivere mange af de rappere, som ikke ville deltage i en sådan konkurrence. 
Med udgangspunkt i 24 Karat-pladen fra 2002, der var en af de første plader på Run For Cover med to numre med mange rappere, det såkaldte posecut, og med inspiration fra Termanology & Statik Selektahs “Quaratine” projekt kom jeg på, at det skulle være to numre med en helvede masse af de dope rappere vi enten kender eller er fans af, samt så de to vindere af den rapkonkurrence vi havde sat i gang kort tid inden”.

Derfor allierede Run For Cover sig med de to hamrende dygtige beatmakers Swab og IngrediJens, der hver især har produceret et beat, som derefter blevt sendt ud til en række udvalgte rappere, der havde sagt ja til at indspille et vers over det. Det lykkedes for hele 18 rappere, heriblandt de to vindere af Run For Covers #RFCCHALLENGE: AkaPelle og Lars Pank. De resterende 16 rappere er: Supardejen, Machacha, Trepac, Mund de Carlo, SUPA, Ham Den Lange, MANKY, Nota Bene, Chewbacca, Nicho1, Lax, PsoriaKriz, Funch, Balthasar, Lars Virkli og Mickahl Crack$on.

De to numre med det ekstremt kompente hold, vil blive udgivet på en vinyl, der kun trykkes i det antal der bliver forudbestilt, samt selvfølgelig eksemplarerne til de medvirkende. Pladen trykkes i lokalt, hos RPM Records på grøn marmoreret vinyl med coverart fra IngrediJens.

Udover de to posecuts er der også lidt bonusmateriale i form af Urtefars beat fra #RFCCHALLENGE samt nummeret Spraypainted Loveletter fra den danske upcoming producer BlitzKrieger, plus instrumentalversion af de to numre fra Swab og IngrediJens.

Tracklisten ser derfor ud som følgende:
Side A: 
1. Swabs Lockdown feat. Machacha, Supardejen, Funch, Chewbacca, Trepac, Mund De Carlo, Mickahl Crack$øn og Lars Pank
2. Swabs Lockdown instrumental
3. Urtefar – RRR (#RFCCHALLENGE)

Side B:
1. IngrediJens’ Lockdown feat. Nicho1, Lax, MANKY, Ham Den Lange, SUPA, Lars Virkli, Balthasar, Nota Bene, PsoriaKriz, AkaPelle og DJ FMD
2. IngrediJens’ Lockdown instrumental
3. BlitzKrieger – Spraypainted Loveletter

Hele pladen er mastereret af Femmar.

Herfra skal der lyde et stort skud ud til Run For Cover for at stable det her projekt på benene. Det er virkeligt dygtige folk der repræsenterer på den her udgivelse, og jeg kan kun anbefale at man støtter op om projektet.

Pladen kan allerede nu forudbestilles på www.runforcover.dk/lockdown. Forudbestillingen kører indtil testpresset lander, hvorefter det vil være muligt at høre pladen live på Facebook og Instagram, hvorefter muligheden for at bestille pladen vil forsvinde efter 24 timer, så you snooze, you lose.

Skulle du ikke være helt overbevist endnu, kan du tjekke Swabs Lockdown herunder, der byder på et klassisk tungt beat fra Swab, og super dope vers fra alle otte rappere.