Foto: Carsten Seidel

Omkring årtusindeskiftet var Strøm en af de vildeste rappere vi havde herhjemme. I 1998 vandt han DM i Dansk Rap, i 2002 udgav han og resten af Jyder Mæ’ Attituder debutalbummet Både til Gården og Gaden, hvor singlen med samme navn formåede at blive Ugens Uundgåelige på P3. Året efter vandt han MC’s Fight Night. I årene efter, brugte Strøm tiden på at indspille sin solodebut Rap Rigtigt, der dog endte med at blive skrottet.

Først i 2007 var Strøm så endelig klar med debuten, der i mellemtiden havde skiftet navn til Autentisk og fået en mere nutidigt udtryk. På trods af at Strøm er en rapper der oser af lyrisk overskud, med et stærkt flow og en imponerede tilgang til ordspil, så tog hans beef med Niarn en stor del af opmærksomheden.

Siden 2007 har der været forholdsvis stille fra den vestjyske rapper, men nu, 13 år siden debuten, er han endelig klar med en opfølger.

Det nye album hedder Heldig Kartoffel, og består af ni numre, der alle er produceret af Strøms faste samarbejdspartner DJ Talkback. Man får blandt andet Har Den, der er et basketball-anthem, der er det officielle nummer for TV2 Sports NBA-dækning, samt det helt fænomenale Helvedes Karl, som jeg kårede som årets bedste nummer, da det udkom tilbage i 2013.

Coverfoto: Carsten Seidel

De ni sange på albummet udgør tilsammen ni kapitler i fortællingen om Strøms verden. Det er et livsbekræftende album, hvor lytteren får et blik ind i voksenlivets udfordringer og lyksaligheder uden at glemme ungdommens vildskab. Det er historier, man kan spejle sig i, fortalt over tunge beats, rappet med sædvanlig overlegen mikrofonkontrol. Strøm er blevet en voksen mand, men der er bestemt stadig plads til humoren når han rapper om alt fra at have børn og ikke vil have flere til at være en heldig kartoffel der er smask forelsket, til NBA og klassisk blærerap.

Du kan allerede nu se videoen til singlen Jenne Gur Sauer, der er et herligt nummer, hvor Strøm stolt flasher sin indre vestjyde. Som en lille bonus, kan man sætte undertekster på, så du er sikker på at få det hele med.
Jeg er vild med det her nummer, og jeg synes det sætter barren højt for det nye album. Jeg er i hvert fald mere end klar til et nyt album fra en af mine all-time favoritrappere!

Albummet udkommer den 1. maj på vinyl gennem Run For Cover og digitalt gennem Hjortestuen.