Foto: Kyle Cassie

You ain’t never heard nothing like this…

For præcis fem år siden i dag, delte de to erfarne MC’s Mund de Carlo og Manus Bell for første gang mikrofon på nummeret Undergr(o)und. I dag er de så klar med et helt nyt nummer, der ligesom det var tilfældet på det første, er et tekniske veludført mashup af dansk og engelsk.

Nummeret har fået titlen Level Up, og har et råt udtryk der filtrerer de varierede flows tættere, skærer sprog-parallellerne endnu skarpere, og står klart som et tydeligt teknisk fokuseret alternativ til den mumblerap, som dominerer hiphoppen i disse dage. Tracket eksploderer til sidst i en 10-sekunders tag-sekvens, med et imponerende tempo og dynamik mellem de to rappere.

“Level up er et projekt hvor vi har skubbet hinanden til det yderste. Man kunne hurtigt tro, at vi forsøger at udkonkurrere hinanden i hastighed og teknik, men tracket er en kontrast til den konkurrencekultur som mange pådutter genren. Vi hører ofte, at der kun er plads til én af hver “slags”, men Level Up er skabt på baggrund af gensidig respekt og ønsket om at løfte hinanden et niveau op.” udtaler de to rappere.

De to rappere flyder over et lækkert beat Fra Yuwanit og er co-produceret af Milad Genius.

Se den flotte video, der er lavet af Kyle Cassie og fotograf Bertram Bækbo Hansen og hør den vanvittigt imponerede rap herunder.