Duoen Syv En, der består af MSP & William, er aktuelle med det Lars Louvré-producerede nummeret Åh Nej. Det mest opsigtsvækkende ved nummeret er dog, at rapperen Nemo, der bortset fra en enkelt Youtube-cypher i 2018, ikke har udgivet musik siden 2013.

Da Nemo bragede ind på den danske rapscene i år 2000 blev han hurtigt et etableret navn, blandt andet i samarbejde med grupperne Kil O’rim og Ren Besked. EP’en Junkie, dannede fundamentet til en deal med Universal Music, der udgav debutalbummet Første Kapitel i 2007.
Nemos musikalske omgangskreds bød blandt andet på interessante samarbejder med navne som Es, Kasper Spez, Gettic, Troo.l.s., JO:EL, Just og Lars Louvré.
I 2012 kom der nyt materiale fra det kommende album Nocturne, der dog aldrig så dagens lys, og efter at have været inaktiv fra 2013, er Nemo nu endelig tilbage med nyt materiale. Hans vers på det her nummer viser uden tvivl at Nemos berettigelse i dansk rap i høj grad stadig er tilstede.

Fællesnævneren for de tre rappere på det her track er uden tvivl deres fælles tid i Næstved, da byen var en af dansk raps mest intense og produktive hovedstæder. Ren Besked var dengang byens nye populære upcomers, og Nemo var i gang med at forberede arbejdet op til sit debutalbum. Nemo frekventerede dog SyvEn-studiet, og studiesessions mellem Syv En og Nemo udviklede sig til venskab. Begge parter bevægede sig herefter ud af Næstved.

”Åh Nej” bryder dog stilheden, og fremstår som en eksplosion der rækker ud mellem fortid og fremtid.

William udtaler om det nye nummer:

“Nyheden i det her er klart, at Nemo er tilbage. At han kunne ramme jorden løbende på den måde… det var nærmest et chok, men det føltes frit! Det mindede os om, at lave musik på den måde, som vi gjorde for år tilbage. Og det er jo det vi gerne vil! At lave musik med stærke følelser. 

MSP fortsætter:

Spontaniteten i det her var fantastisk. Der er så meget hjerte og energi. Vi slap bare tøjlerne og lod det ske. Det er specielt at vi kunne bruges vores gamle venskab til at udvikle os videre.

Nemo afslutter:

Når man lytter til versene på det her track, så er der en klar fortælling, på hver sin måde, om at ”at være på vej” i livet. Jeg har længe vidst, at jeg ville lave noget musik igen. Men det her blev et meget pludseligt skridt frem. Vi er alle tre enige om, at der skete noget befriende i de dage, hvor vi lavede tracket. For os alle sammen.

Vi fandt noget kraftfuldt i den her proces, og det tror jeg, at de fleste kan mærke når de lytter. Jeg er meget stolt af det her track. For mig personligt rummer det en symbolsk energi… en bevægelse, som endegyldigt bryder med den stilstand, som jeg på mange niveauer har været fanget i længe. Og så er det samtidig en hyldest til vores fundament.

Vi går fremad med vores rødder intakte. Vi har for eksempel skudt videoen på lokationer, hvor Hvid Sjokolade har lavet coverfotos, hvor CMP har malet graffiti, og på en scene, hvor nærmest alle Næstved-rappere har optrådt med deres sange. Videoprocessen var en intens følelsesmæssig oplevelse for mig. Jeg har altid været stolt over at bidrage til byen. Og følt den kærlighed vi har fået herfra. Men det gik virkelig op for mig under optagelserne, hvor stolt jeg rent faktisk er over, at være en del af byens HipHop-kultur.”

Hør det nye nummer herunder, og så er der ikke andet at gøre end at se frem til at høre hvad Nemo går og brygger på af ny musik.