Foto: Tinus Buus

I dag er det blevet offentliggjort, at to stærke kræfter på den danske hiphopscene mødes, når Pede B og Tue Track den 16. juli udgiver deres fælles albumprojekt, GUMBO. Med det match, er der lagt op noget af et album fra de to sværvægtere, og jeg ser personligt meget frem til at høre hvad de to har brygget sammen.

Albummet deler navn med den amerikanske soul-food-klassiker, fordi det blev skabt underutraditionelle rammer midt i corona-krisen. Her medførte lockdown at Pede B indspillede alle vers selv, og sendte dem til Tue Track, der som ved en gryderet rørte alle ingredienserne sammen i en smagseksplosion af soul-samples og krydret hiphop.

Om processen udtaler Pede B:

“Jeg elsker at arbejder med særlige dogmer og regler for hver udgivelse. Denne gang sagde jeg til mig selv, at jeg SKULLE indspille vers over alle musikbidder, som Anders smed op i vores Dropbox-mappe. Jeg måtte ikke brokke mig eller komme med alternativer, da det skulle være hans vision for albummet, vi bragte til verden. Normalt er jeg ultra kontrol-freak i en indspilningsproces, så det var nervepirrende, men også vildt spændende at prøve at give slip på den her måde. Ikke engang rækkefølgen på albummet har jeg haft indflydelse på.”

Tue Track supplerer:

“Peter kom til mig en sommerdag 2020 med en idé om at lave en – du sender beats til mig jeg indspiller og sender tilbage og du laver den færdig – plade. Mener, jeg gav ham beatet til Store Pede den dag og måske et andet… Vi havde begge en travl sensommer og efterår. Så da december kom, gik det stærkt! Peter sendte indspillede vers til de fleste af de rytmiske spor, jeg havde givet ham. Og ellers kom resten løbende – og sådan fortsatte det, til vi havde et potent album.
Jeg ændrede dog musikken til Nyreslag og Dum og Dummere efterfølgende. Ellers gik jeg for at matche energien i Peter høje tempo, så det du hører, er lavet på relativ frisk energi som rusmiddel. Ligesom Peter har måtte slippe lidt krea-kontrol på denne, har jeg det samme, da jeg ikke har haft indflydelse på gæster, vokaler eller indspilninger af disse. Men, tog det som en gave, at ikke skulle tage stilling til andet end at få det til at blinke. Og heldigvis er både Peter og gæsternes vers lige i skabet – som de siger nogle steder i DK. Pladen udkommer et år efter vi mødtes den sommerdag i 2020”

I dag udgives desuden smagsprøven Appetizer, hvor Pede B rapper over et par af Tue Tracks mest ikoniske instrumentaler. Hør det på streaming-tjenesterne eller se videoen fra studiet.

Desuden afholder makkerparret et listening party den 15. juli på Teglværket i København, hvorbilletter er til salg fra i dag. Køb her.
Albummet er ude den 16. juli på LP og stream (forudbestil her) og gæstes desuden af prominente navne som Shaka Loveless, Marwan, Loke Deph, Fresco, Nick Sander og Ali M.