Foto: Mads Fisker

Det er efterhånden mere end tre år siden at Nørrebro-rapperen Mund de Carlo sidst var albumaktuel. Dengang var det med Hovedet På Blokken, som blev taget ganske godt imod herinde.

Dermed ikke sagt at der har været total stilhed fra ham i den mellemliggende periode. Det er blandt andet er blevet til ny musik med makkeren Trepac, i duoen Binær.

Men nu er Mund de Carlo så endelig klar med nyt album, og det er blevet udgivet på en ret utraditionel måde. Du kan nemlig ikke finde det på nogen streamingtjenester eller på vinyl. Det kan derimod kun anskaffes ved at skrive direkte til rapperen, på de sociale medier. Mund de Carlo uddyber:

“Jeg giver først og fremmest mit nye album ud fordi musikken er en personlig ting for mig. Jeg sætter stor pris på, at der stadig er nogen der faktisk lytter og tager sig tid til at tænke over ordene, og så også fordi jeg har oplevet over længere tid nu at mange af dem som gerne vil – bliver snydt for muligheden, når sangene lander på det store musik-internet og forsvinder lidt i mængden.

Der er rigtig mange der har skrevet til mig de sidste par dage at det er dejligt, at musikken kan være tilgængelig for alle, og jeg kan da godt relatere til det, for det er bare svært at følge helt med når næsten alt musik udgives på samme måde, samme platform og på samme tid. Noget musik lever selvfølgelig også et liv, der matcher bedre med en mere nær relation mellem afsender og modtager, og det er god følelse af kunne sende direkte ud til dem der er nysgerrige på det”.

I løbet af 2021 har Mund de Carlo løbende udgivet numre fra det 12 numre lange album, der har fået titlen Udsving. Albummet er blevet til i samarbejde med producerne Mahlstrøm, Silje Kronow og Milad Genius. Numrene har vist en endnu mere reflekterende side fra rapperen, og har i min bog, været nogle af de stærkeste numre fra hans side til dato. Derfor synes jeg virkelig at man skal tjekke op for det her projekt.
Tænker du at du også skal have fat i albummet, kan du fange rapperen på enten Facebook eller Instagram.

Artwork: Dirk Idyl

Har man brug for en lille smagsprøve, kan man nu se musikvideoen til den jazzede single Herfra som i et drømmende bagsæde-tempo glider fra tanke til tanke gennem baglandet og tager os med helt ind bag ordene. Videoen er lavet af Palm Pictures, som også har lavet videoer for bl.a. Pede B, Hunnid22 og Goldie 6is. Se den stemningsfulde og flotte video herunder: