Siden Funchs debutalbum udkom i januar 2020, har han imponeret de gamle hiphophoveder (mig selv inklusive) med et højt lyrisk niveau og interessante betragtninger.
Trepac er i en liga for sig, og pt. en af de bedste rappere vi har herhjemme.
I dag er de to rappere klar med den Xeren-producerede fællessingle Rovdrift, der lidt som det var tilfældet på Binærs track En Sofa I Esbjerg, blandt andet fortæller historien om hvordan de to mødtes.

I den anledning bringer jeg her et kort interview med de to talentfulde MC’s om tilblivelsen af nummeret. Jeg vil dog anbefale at man starter med at lytte til Rovdrift her eller herunder.

DGN: Hvor meget sandhed er der i de ting, I siger på Rovdrift? 

Pac: Det er selvfølgelig karikeret, men der er stadig en vis grad af sandhed i det, vi siger. Det er også derfor, det har været sjovt at skrive det her track, når vi begge godt vidste, at der på mange fronter er noget om snakken. Jeg har selvfølgelig ikke signet Funch til Echo Out blot for at Xeren og jeg kan spinde guld på ham, men det ville da bestemt ikke skade, hvis vi lavede penge på ham – også for hans egen musikalske karrieres skyld. I bund og grund har jeg signet ham, fordi jeg synes han er dygtig, kunne se noget potentiale samt se en rapper, der ville passe rigtig godt ind i det fællesskab, vi har i Echo Out. Og så er Funch en pissecool fyr, så der er egentlig ikke så meget mere i det.
Vi er i Echo Out altid på udkig efter yngre kræfter, så vi også kan være relevante om 10 år, og selvom der nogle gange er langt mellem kandidaterne, har det altid været strategien, at der løbende skal nye folk ind i butikken. For mange år tilbage hev jeg også en 18-årig Xeren ind i Echo Out, og det er jo gået meget fint. Når det er sagt, kan jeg selvfølgelig ikke vide, hvilke bagtanker Funch har haft med at komme med i crewet.
Han virkede meget fanboy-agtig i starten, men det smed han ret hurtigt, så jeg har ham bestemt mistænkt for at overdrive sin beundring for de mennesker, han nu samarbejder med. På den anden side kan han alle mine tekster bedre end jeg selv kan, så mon ikke der stadig er en lille fanboy gemt derinde et sted, selvom han for det meste er supercocky i sin attitude.

Funch: Der er uden tvivl en masse sandhed i de ting vi siger. Dog er det her nok et af de tilfælde hvor overdrivelse fremmer forståelse. Jeg tror ærlig talt ikke at nummeret var blevet lavet, hvis ikke der var substans i perspektiverne. Når man er en ung kunstner der gerne vil frem i verden, så bliver man nødt til at spekulere i, hvordan man får det til at ske. Her er dét at networke bare en kæmpestor del af musikbranchen, og som jeg blev ældre begyndte jeg at forstå alvoren i at skabe relationer som kunne hjælpe dig opad.
Herefter var det egentligt bare charmere sig ind – Alle rappere kan jo lide en god fanboy, og hvem ellers til at hive på scenen og spytte sine tekster end den ultimative fanboy i crowdet? Tror jeg så en mulighed for at snuppe min bid af kagen, og jeg er ikke bange for at tage seconds! At Trepac så er gået hen og blevet en af mine gode venner er jo det egentlige frynsegode jeg ikke kunne have forestillet mig.

DGN: Hvor ser i jer selv karrieremæssigt om fem år? 

Pac: Jeg ser mig måske et skridt eller to højere oppe ad stigen, end jeg er i dag. Jeg har formentligt lavet en god håndfuld album mere til den tid, hvor et par af dem forhåbentligt bliver betragtet som nyklassikere. Jeg tror ikke på, at jeg opnår kommerciel succes, men det har heller aldrig været ambitionen. Min musik kommer aldrig til at få den lyd, som formentligt kræves for at opnå dette. Det kan dog være, at jeg kan gæste et par hits, hvis Funch får et kommercielt gennembrud. Så kan jeg i mellemtiden arbejde på at få en endnu større fanbase blandt de ægte hiphop-lyttere.

Funch: Vi er i gang! Den ydmyge udgave af mig selv ville sige jeg havde lavet et par plader mere, spiller nogle hæderlige jobs, og at der er en meget større del af befolkningen der får øjnene op for en kunstner som mig. Jeg håber dog på noget større! Tror jeg har lært fra tidligere målsætninger, at der ikke er noget galt i at sigte højt. Jeg går stadig og dagdrømmer om at kunne leve fuldtid af det her, spille de store scener og festivaljobs. Jeg har blod på tanden, og med de rette schemes tror jeg vi kan opnå det meste. Jeg synes kun mine erfaringer taler for, at godt kommer til de der arbejder for det. Jeg skal ud og skabe mit eget held.

DGN: Og hvor er Pac/Funch henne i det scenarie? 

Pac: Han er formentligt med på rejsen som et dope sidekick. Ligesom Batman også har Robin med på sine missioner. Måske går hans lyd i en lidt anden retning end min. Det skal Xeren og jeg lige have besluttet, men selvom han skulle opnå større succes i den brede befolkning, end jeg gør, vil han nok altid blot have en rolle som min understudy på de interne linjer. 

Funch: Haha. Det kommer sgu an på, hvor relevant pac er på det tidspunkt. Men så længe han holder den temperatur han render rundt med nu, så ser jeg ingen grund til han ikke kan få et gæstevers hist og her. Måske en manager-rolle eller noget i den dur. Han er jo alligevel ved at nå den alder hvor rappere opføre sig lidt som teenageunger igen, så måske det også bare var en sjov historie at fortælle børnebørnene!

Med de ord runder Funch og Trepac interviewet af. Der er ingen tvivl om at begge kunstnere nyder godt af hinandens selskab og talent, og har nok selvironi til at joke med deres egne respektive roller i deres samarbejde.