Foto: Tue Blichfeldt

Hvis man har fuldt med herinde, så ved man at Kasper Spez hører til blandt mine absolutte favoritkunstnere. Han har en unik tilgang til musikken, og er uden tvivl en ener i dansk rap.

Han er dog langt fra den mest produktive kunstner, og det er efterhånden ved at være fem år siden Kasper Spez udgav sit sidste album, det aldeles fremragende Logi. Det er ikke blevet til meget ny musik siden da. Tidligere på året kom nummeret Alt Larmer, og nu lader det til at der er meget mere ny musik på vej.

I går udgav Kasper nemlig nummeret ROTTER, der er første udspil fra det kommende trejde album, der har fået den meget Spez-agtige titel OPSLUGT PÅ HALVTE ETAGE.

Det nye album vil blive delt løbende med et nyt nummer hver måned, frem mod den endelige albumudgivelse til januar 2020.

Cover: Maja Petrea Fox

Kasper beskriver selv det nye nummer således:

“‘ROTTER er en hyldest til en tid, en tilstand og en frisindet forelskelse. Det er en hilsen til dem der tog afsted og ikke kom hjem i live. Det er minder om os, dig og jeres fantastiske lille kreds af verdener.”

Nummeret er, som altid, produceret af Kaspers faste musikalske sparringspartner Es. Lyden på nummeret er lyden af en musiker i konstant udvikling, og der er ingen tvivl om at Kasper efterhånden er kommet langt fra udgangspunktet i den traditionelle rap, og hen mod noget der er meget mere end det.

Find det nye nummer på din favorit streamingtjeneste lige her.

Jeg bliver gang på gang imponeret over Kaspers lyriske univers, og jeg ser frem til endnu engang at dykke ned i et nyt album fra ham. I mellemstiden kan man passende læse det interview jeg lavede med Kasper for et års tid siden, i forbindelse med 10-års jubilæet for hans debutalbum.